Egyéb kategória

Pompon, rockbandás póló, szilikontáska – divatos cuccok vagy unásig viselt közhelyek?

A divat egyik kulcsfontosságú eleme a frissesség: az állandóan változó trendek tengerében minden tervező arra törekszik, hogy valami frisset, valami újat mutasson. Bár nem mindenki szeretne az öltözékével kitűnni a tömegből, a legtöbb ember azért mégiscsak valami hasonlót szeretne elérni: egy lépéssel a többiek előtt járni. Amikor viszont túlságosan is népszerű lesz egy-egy darab, idővel divatközhellyé válik.

vous - 2016.11.11.
Pompon, rockbandás póló, szilikontáska – divatos cuccok vagy unásig viselt közhelyek?

Az öltözködésnek fontos szerepe van: nemcsak az egyéniségét fejezheti ki vele az ember, de egy társadalmi csoporthoz, szubkultúrához való tartozását is. Azt, hogy mit gondol a világról, honnan jött, hová tart, mit tart követendő példának. Bár az egyéniség kultuszának korát éljük, elkerülhetetlen, hogy ne legyenek bizonyos metszéspontok mindannyiunk öltözködésében. Van viszont néhány olyan dolog, ami túl gyakran jön velünk szembe az utcán. Higgyétek el, a Vous szerkesztősége tisztában van vele: mi magunk is ezekkel a darabokkal sétálgatunk. Jöjjenek a divatközhelyek, amikben mi is vétkesek vagyunk. Lehet, hogy ti épp nem – de szép számmal akadnak áldozatok.

Pompon táskadísz

A táskadíszek nemcsak azért népszerűek, mert a lehető legkisebb kiadás mellett lehelnek új életet egy régebbi darabba – hanem azért is, mert rendkívül széles palettáról lehet választani, így mindenki megtalálhatja az egyéniségét leginkább kifejező darabot. A probléma valahol ott kezdődött, amikor mindenki ugyanabban találta meg magát: a színes műszőr pomponban.

Jelenleg nincsen a budapesti járdákon olyan négyzetméter, ahol ne bukkanna fel legalább egy pomponos táskadísz.

Objektum doboz

Objektum doboz

AZ a bizonyos táska

Az angolok „it bag”-nek nevezik az adott szezon leginkább vágyott táskáját. Ezt lefordítva mi is beszélhetünk egy darabról, ami jelenleg „AZ a bizonyos táska”, amit mindenki akar.

Szilikonból van… 

A fülét és a belsejét a vásárló választhatja ki…

Megvan, ugye?

Objektum doboz

Objektum doboz

Nem olcsó mulatság, de mivel elemekként is meg lehet venni, elsőre talán fel sem tűnik a végösszeg a leendő táska tulajdonosának. Sokan esküsznek rá, másoknál viszont kiveri a biztosítékot. A népszerűségét tökéletesen jelzi, hogy az aukciós portálokon fillérekért lehet hozzájutni a hamisított változatához.

Nem tudjuk, meddig tart még a láz, de egy biztos: a táska népszerűsége mostanában van a csúcson. Villamosjáratonként legalább egy felszálló utas válláról ez lóg.

Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Ciki másolatok: ezekből a táskákból készül a legtöbb hamisítvány

Nem minden arany, ami fénylik – tartja a mondás, na meg a mai napunk témája is így szól. Nem csoda, hogy rögtön eszünkbe is jutottak a márkás, drágábbnál drágább dizájnertáskák másolatai, amikről sokan azt hiszik, ugyanolyan fényesen csillognak, mint az arany.

A cikk itt folytatódik.

Rockbandás póló

A kilencvenes évek trendjeinek térnyerésével az idei év egyik nagy visszatérője a rockbandás póló lett. Amit régen azért viselt az ember, hogy kifejezze a zenei ízlését, azt ma puszta divatkövetésből veszik fel a legtöbben. Led Zeppelin-, Slayer-, The Ramones-, Black Sabbath- és Iron Maiden-pólók ütötték fel a fejüket a legváratlanabb helyeken: olyan emberek gardróbjában, akik egyetlen számot sem tudnának mondani az általuk viselt pólón szereplő együttestől. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Sportcipő

A sportcipő mindig is része volt az utcai divatnak, jelenleg viszont a fénykorát éli, és olyanok lábáról is visszaköszön, akik pár évvel ezelőtt még tüntetőlegesen elzárkóztak volna a viselésétől. Az egész egy Chanel divatbemutatóval kezdődött, ahol a modellek ezekkel a sportos lábbelikkel léptek a kifutóra. Nem telt el sok idő, és a vérbeli fashionisták lábán a piros talpú Louboutin remekek helyett sportcipők jelentek meg. Aki él és mozog, az legalább egy párt beszerzett magának. A baj csak az, hogy ezt sokan annak ellenére tették meg, hogy láthatóan képtelenek azonosulni mindazzal, amit a sportcipő viselése jelent.

Objektum doboz

Objektum doboz

Motoros műbőrkabát

Szerintem a legtöbbünk már kívülről fújja, mi nem hiányozhat egy nő gardróbjából:

  • fehér póló,
  • indigókék farmernadrág,
  • fekete ceruzaszoknya,
  • kis fekete ruha,
  • fekete motoros bőrkabát.

Ez utóbbi darabot sokan – sőt, talán túl sokan – be is szerezték. A fast fashion üzletek fogasain egytől egyig ugyanolyan dzsekik sorakoznak, így nem csoda, hogy az utcákon is mindenki ezt viseli. A bőrkabát jelenleg fekete színű és motoros fazonú. James Deannek öltözik minden tini és felnőtt egyaránt. Azok pedig, akik igazán magukénak érzik ezt a kabátot. épp azért szüneteltetik a viselését, mert ki nem állhatják, hogy mainstream darab lett belőle. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Pokrócsál

Az elcsépeltség teljes mértékig érthető: ennél praktikusabb őszi-téli darab kötve hiszem, hogy létezne. Méreténél fogva nemcsak a nyakat, de a vállakat, a felkart és a hát egy részét is melegíti.

Végre valami divatos cucc, ami a szülőknél sem veri ki elsőre a biztosítékot!  Halleluja!

A sál funkcióján túl egy övvel poncsóként is hordható, de használható pokrócként is, ha valaki mondjuk nagyon fázna napközben az iskolában vagy a munkahelyén. Viszont amilyen újnak és különlegesnek hatott eleinte a pokrócsál, ma már annyira unalmas is. Ahogy túlléptünk a csősálon, úgy idővel az asztalterítő méretű kendőkön is túlleszünk majd. Mi pedig kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő!

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek