kéz ír köröm

Még nyáron is kesztyűt kell húznia – ilyen egy kézmodell élete

Ki tudja, lehet, hogy a metrón épp egy szupermodell állt mellettetek. Egy kézszupermodell. Hiszen ők hasonló karriert futhatnak be, mint egy Palvin Barbi, azzal a különbséggel, hogy őket csak a két kezükről ismerik fel. Ha pedig azt gondoljátok, ez nem is lehet nagy munka, elárulom: de, nagyon is az!

A kézmodelleknek is ugyanúgy járniuk kell válogatásra, és nekik is figyelni kell az alakjukra. Idáig szinte tökéletesen megegyezik az életük minden más modell életével. Egy dologban azonban mégis különböznek a többiektől, mégpedig, hogy semmi mást nem mutatnak, csak a kezüket. A Popsugarnak egy 10 éve modellkedő lány mesélt arról, hogyan kezdte karrierjét.

Forrás:
pexels.com

Az eleinte színésznek tanuló Ashly Covington kezei iránt egy ügynök kezdett el érdeklődni. A lány furcsának gondolta, de azért megfogadta a tanácsát, és elment manikűröshöz. Majd pedig amikor megkapta első kézmodellállását, alig hitt a fülének. Először nem is gondolta, hogy lehet ezt komolyabban is csinálni, csak miután sorra kapta az ajánlatokat.

De mi olyan nagy meló a kézmodellkedésben? Például az, hogy nemcsak tökéletesnek kell lennie a kezeknek, de egy forgatáson vagy fotózáson minden egyes ujjat szépen kell tartani, akár órákon keresztül.

Objektum doboz

Ashly elárulta, hogy ha olyan helyre megy, ahol sokan vannak, hiába van nyár, akkor is kesztyűt vesz fel. Már csak az keresztbe tehet a karrierjének, ha megvágja az ujját. Emellett pedig folyamatos ápolásra van szüksége, hiszen a téli idő is kifoghat rajta.

Vajon egy kézmodellnek is rövid a karrierje?

Sokszor azt mondják, hogy a kéz sok mindent elárul, többek közt az ember korát is. Ezeknél a modelleknél csak annyi számít, hogy mi látszik rajtuk. Ashly megemlítette egyik kollégáját, aki 40 éves, és még mindig tökéletesen tartja a kezét, így akár hosszabb időre is a keresett modellek között marad, mint egy átlagos manöken.

Forrás:
pexels.com

A kézmodelleknek teljesen változó a munkaidejük. Van, amikor egy hónapban legalább tízszer dolgoznak, de van olyan is, amikor egyszer sem. Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon meg lehet-e ebből élni. Ashly szerint igen, de csak akkor, ha az ember tud spórolni.

Na, ti is kedvet kaptatok a kézmodellkedéshez?