Egyéb kategória

Kiderült: a sajt pozitívan hat a szívünkre

A sajtokat legalább annyian elítélik, mint imádják, azonban most egy igen jelentős dolog derült ki ezzel az élelmiszerrel kapcsolatban. Amerikai kutatók ugyanis azt állítják, hogy a szívünk miatt nem kellene kiiktatnunk a táplálozásunkból.

vous - 2016.11.18.
Kiderült: a sajt pozitívan hat a szívünkre

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a sajtot. Persze nem az összeset, például a kék penészesnek már a látványától is kiráz a hideg. Viszont a jó öreg trappista, na meg a mozzarella – ezekre bármikor vevő vagyok. A British Journal of Nutrition egyik tanulmányából azonban most kiderül, nem is baj, ha szeretem, ha szeretjük a sajtokat, ugyanis ezekkel az élelmiszerekkel csak jót teszünk a szívünknek.

Objektum doboz

A PureWow egyik cikkében arról ír, hogy a Pennsylvania State University kutatói vállalkoztak arra, hogy megvizsgálják, milyen hatással van a sajt a szív- és érrendszerre. Az eredményekből pedig kiderül, kifejezetten pozitívan hatnak a szívre azok a fajták, amelyeket tejjel készítenek, ugyanis ezek a típusok növelik a vér áramlását a szervezetben.

pácolt sajt mackósajt

Tegyétek félre a napközis emlékeket – készítsetek mackósajtot otthon, egyszerűen!

A kockasajt vagy mackósajt nem tartozik a gasztronómia kifinomult alapanyagai közé, leginkább a napközis, fantáziátlan uzsonnákat idézik, bár néha praktikus, például egy kiránduláson vagy akár krémlevesbe mixelve. A következőkben viszont olyan kockasajtot mutatunk, ami ellenállhatatlanul finom, és otthon is könnyen elkészíthető.

A folytatásért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek