Egyéb kategória

Kalap, kabát: így éljetek túl egy téli napot, amikor beüt a bad hair day!

Azt hiszem, aki hosszú haj társaságában éli az életét, az tudja, mi is az a bad hair day. Amikor akármit szeretnétek kezdeni imádott tincseitekkel, ők nem akarják az igazat: felállnak, lelapulnak, begöndörödnek, vagy durvább alkalmakkor ezek együttes kombinációjával kínoznak. Ha pedig ilyen problémával küzdötök, akkor kivételesen örülhettek a hideg időnek és a sapkáknak. Nyaka Dórival közösen segítünk, hogyan válasszatok arcformátokhoz illő sapkát vagy kalapot, és máris vége a bosszankodásnak! 

vous - 2016.11.19.
Kalap, kabát: így éljetek túl egy téli napot, amikor beüt a bad hair day!
Nyaka Dóri

Nyaka Dóri, a VOUS stylistja

Varrónő édesanya mellett, mióta az eszemet tudom, stylist szeretnék lenni. Elvégeztem a főiskolát, majd miután fél évig éltem Londonban, rájöttem, hogy nekem ezt kell csinálnom. Főállásban 2014 eleje óta dolgozom stylistként. A Sanoma Média Akadémián sajátítottam el a szakma rejtelmeit, dolgoztam a Nők Lapjával, az angol Evolve magazinnal és a Dolly by Le Petit Tom Hungaryvel. A Norie Teamet és a Szépítőket erősítem stylistként.

Vidal - Az önéletrajz

Vidal – Az önéletrajz
Forrás:
Alexandra

A tökéletes téli sapkát nem egyszerű megtalálni, hiszen ahogy a divatiparban minden, úgy a kalaptrend is folyamatosan változik. Mégis van pár fazon, ami minden évben stabilan csücsül a boltokban, szerencsére. Idén leginkább a két véglet közül válogathatunk: a romantikus, nőies nagy karimájú kalapok és az egyszerű, sportos fazonú kötött sapkák közül. Nem elég azonban a stílusok közül válogatni, érdemes az arcformánkhoz illő darabba beleszeretni. 

Ha hosszúkás az arcotok, a fülbevalók kiválasztásához hasonlóan most is szerencsés helyzetben vagytok: szinte bármilyen fazon közül válogathattok. Szemezgessetek nagy karimájú kalapok közül, de kerüljétek azokat a darabokat, amik felfelé nyújtanák az arcotokat. Ezeket a sapkákat hagyjuk meg a kerek arcú lányoknak, nekik ugyanis fontos, hogy valamilyen irányba nyújtsa az arcukat a választott darab. Ti inkább kerüljétek a kerek tetejű kalapokat, válasszatok a western stílusú kalapok vagy svájcisapkák közül. 

igy-valasszatok-fulbevalot-az-arcotokhoz-illoen-montazs-engel-nora5

Tévedés, hogy mindenkinek minden jól áll – Így válasszatok fülbevalót az arcformátokhoz!

Hiába, míg a boyfriend nadrágok, chokerek és flatformcipők jönnek-mennek, addig vannak, amik stabilan kitartanak mellettünk. Ilyenek a fülbevalók is. Habár egy-egy fazon erejéig követik a divatot, szerencsére mindig megtalálható néhány kedvenc: a jól bevált karika, a hosszúkás-lógós fazonok vagy épp az aprócska darabok. Ha pedig a kedvencünk megvan, már csak meg kell győződnünk arról, biztosan hozzánk illik-e! Egy korábbi cikkemből kiderül, hogyan válasszatok arcformátokhoz illő darabot

A szív alakú arcformával rendelkező lányoknak leginkább az aszimmetrikus megoldások kedveznek, de a legfontosabb, hogy kerüljék a túl széles, valamint a túl keskeny karimájú kalapokat, ezektől ugyanis könnyen pufivá varázsolhatják arcukat. A szögletes formákkal megáldott lányok bátran válasszanak az idén mindenféle stílusban hódító kötött sapkák közül, amik kifejezetten lágyíthatják a vonásokat. 

Kötött sapkák

Ahogy minden évben, úgy idén is a kötött sapkáknak van a legnagyobb sikere. Szerencsére már nemcsak sportos, vagány verzióban, de romantikus, nőies stílusban is találhatunk belőlük jócskán. A feliratok mellett idén a virágok hódítanak leginkább, ne hagyjátok ki őket! 

1. MANGO 2. H&M 3. Stradivarius 4. Zara

1. Mango 2. H&M 3. Stradivarius 4. Zara
Forrás:
Vous

Széles karimájú kalapok

Aki a romantikus, nőies stílust képviseli, annak jó hírünk van: idén a nagy karimájú kalapok is ellepték a boltokat. Leginkább az ősz legtrendibb színei, a burgundi és a türkiz közül választhatunk, de megtalálható a klasszikus fekete és barna árnyalataiban is. 

1. H&M 2. ZARA 3. MANGO 4. ZARA

1. H&M 2. Zara 3. Mango 4. Zara
Forrás:
Vous

Svájci verzió

A baszk-, másnéven svájcisapkák idén újra visszatértek, ráadásul új köntösbe bújtatva: válogathattok mintás, hímzett, de akár strasszkövekkel díszített verziók közül is.  

1. ZARA 2. MANGO 3. MANGO

1. Zara 2. Mango 3. Mango
Forrás:
Vous

Baseballsapkák

Hála az imádott athleisure stílusnak, már jó ideje annak, hogy nőként nemcsak sporthoz és túrázáshoz hordhatunk baseballsapkát. Jó néhány celeb a leghétköznapibb szettjeihez is viseli, természetesen magas sarkúval. Idén télen a hazai boltokban is felbukkantak, ráadásul a téliesített verziójuk. Keressétek bársony- vagy szaténverzióban, és garantáltan ti lesztek a legvagányabbak! 

1. ZARA 2.Stradivarius 3.H&M

1. Zara 2. Stradivarius 3. H&M
Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek