ajak száj ajkak

Egészséges ajkakat szeretnétek? Akkor így válasszatok szőlőzsírt!

A legtöbb nő táskájában biztos lapul valamilyen ajakápoló, főleg most, a hideg időszakban. Nem is árt, ha mindig kéznél van, azonban akkor már igen, ha olyan összetevőket tartalmaz, melyek akár allergiás reakciót is kiválthatnak.

Az ajakbalzsamok az év egészében gyakran használt termékek, de az igazi szezonjuk a hideg hónapokban van. Ilyenkor ugyanis gyakrabban cserepesedik ki a szánk, melyet szeretnénk mihamarabb orvosolni, ezért már kenjük is rá a szőlőzsírt. Aztán jön a hidegzuhany, amikor észrevesszük, hiába kenjük be újra és újra, semmit nem javult az állapota. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, vajon jófajta termék van-e a birtokotokban. Most átvesszük, milket kell megnéznetek az összetevők listáján!

eos ajakbalzsam ajakír szőlőzsír

Egy lánynak csúnya kiütései lettek, miután használta a népszerű ajakbalzsamot

Egy lány beperelte az egyik legismertebb ajakbalzsam gyártóját, azt állítva, hogy a termék miatt jöttek ki rajta csúnya kiütések és hólyagok. Rachel megnézte az összetevőket, és azt mondja, az egyetlen olyan anyag, amit még soha nem használt az a...

A folytatásért kattintsatok ide!

1. Illatanyagok

Lehet akár rágógumi illatú, akár dinnyés vagy mangós, mérlegeljétek, hogy vajon mitől érzitek ezeket ilyeneknek. Ugye már kitaláltátok, hogy az illatanyagok állnak a háttérben... Azok az illatanyagok, melyek sok embernél allergiás vagy egyéb reakciókat válthatnak ki. Tehát akármennyire is ínycsiklandozó az illatuk, hagyjátok a polcon az efféle termékeket.

2. E-vitamin

Az E-vitamin a természet egyik legnagyobb kincse, azonban vannak emberek, akik allergiások rá. Ha ti már korábban tapasztaltatok valami furcsát E-vitaminos termékkel kapcsolatban, akkor csak óvatosan, lehet, jobb döntés, ha kerestek egy E-vitamin-mentes ajakápolót.

arc lány szőke virágkoszorú fonat

Az egyetlen csodaszer, amire a bőrötöknek szüksége van

Testápolót, testpermetet, testvajat és még jó pár kencét kenünk magunkra azért, hogy szép legyen a bőrünk. Most azonban van egy szuper hírünk: a ragyogó bőr eléréséhez csupán egyetlenegy dologra lesz szükségetek! Az E-vitamin-olajról van szó, ami az egyik legtökéletesebb szer a bőrápolásra. Amellett, hogy semmilyen káros anyagot és hozzáadott aromákat nem tartalmaz, multifunkciós hatással bír a bőrötökre. De nézzük meg együtt, hogy mi történik a bőrötökkel, ha E-vitaminnal tápláljátok!

A teljes cikket itt találjátok!

3. Mentol és fenol

E két összetevő az ajkatokon hűsítő érzést kelt, azonban ez nem egyenlő a gyógyítással. Azért jobb, ha óvatosan bántok a mentollal és a fenollal, mert akár irritációt is okozhatnak, érzékenyebbé tehetik a szátokat.