milánó zöld lakás

Milánó lesz Újpestből! – Jönnek az erdős lakóépületek

Olaszország után hazánkban is beköltözhetnek a fák a lakások erkélyeire, derül ki mindez abból a különleges látványtervből, melyre a neten bukkantunk. A képek egyértelműen arról árulkodnak, hogy a Bosco Verticale-hoz hasonló lakótornyok épülhetnek a jövőben Magyarországon.

A Bosco Verticale (függőleges erdő) fantázianevet két lakótorony érdemelte ki Olaszországban, egészen pontosan Milánóban. A 110 és a 76 méter magas épületek nem a méretük miatt különlegesek igazán, hanem azért, mert az erkélyeire és teraszaira igazi fákat ültettek a kivitelezők.

Azt kérdezitek, hogy mégis miért? Az okok a következők:

  • csökkentik a szmog mennyiségét
  • oxigént termelnek
  • csökkentik a zajt
  • segítenek az épületen belüli hőmérséklet szabályozásában (télen és nyáron egyaránt)

És most egy jó hírünk van azoknak, akik úgy érzik, csak egy ilyen különleges épületben képesek leélni az életüket. Egy hazai cég ugyanis bejelentette, hogy egy olyan lakórészt álmodtak meg Újpestre, amely élő növényzettel van ellátva.

A Metrodom Panoráma névre hallgató városnegyed többek közt 650 lakást, kb. 20 üzletet, irodákat és egy látványos sétálóteret foglal majd magába. Az épületek egyes részei  17 emelet magasba nyúlnak, a lakások nagyobbik részéből lenyűgöző kilátás nyílik a Dunára és a városra.

– olvasható a Metrodom weboldalán.

Ilyen Milánóban a Bosco Verticale:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

És ezek a látványtervek a magyarországi verzióhoz:

Forrás:
Facebook / Metrodom
Forrás:
Facebook / Metrodom

Mit szóltok? Nektek tetszik az újítás?