Egyéb kategória

Egészségügyi tünetek, amikre a 20-as éveitekben oda kell figyelnetek

Tény, hogy a 20-as éveinkben a karrier, a barátok és a szerelmi életünk áll az élen, és ezekre fordítjuk a legtöbb figyelmet. Azonban akadnak olyan egészségügyi tünetek, amik felett semmiképp sem szabad elsiklani!

vous - 2016.11.22.
Egészségügyi tünetek, amikre a 20-as éveitekben oda kell figyelnetek

1. Változó anyajegyek

Időnként tartsatok ellenőrzést, és vizsgáljátok meg, van-e gyanús anyajegy a bőrötökön. Ha valamelyiknek a mérete, színe vagy formája az utóbbi időben kicsit is változott, menjetek el a dokihoz; ezt ugyanis semmiképp sem szabad félvállról venni.

bor-haj-lany-anyajegy

Bőrrák bárkinél előfordulhat – ha ilyen az anyajegyetek, azonnal forduljatok orvoshoz!

Anyajegye mindenkinek van, kinek kevesebb, kinek több, de nem mindegy, hogy milyen. Ha nem tapasztaltok rajtuk semmi furát, és évente legalább egyszer ellenőriztetitek őket, akkor nyugodtan hátradőlhettek, viszont aki valamilyen hirtelen bekövetkező elváltozást észlel, azonnal keresse fel a bőrgyógyászát, mert komoly baj is lehet belőle.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

2. Extrém fáradtság

A 20-as évek során hajlamosak vagyunk legyinteni, ha fáradtságról van szó, és betudjuk a tüneteket az aktív társasági életnek és a buliknak. Pedig sokszor ez akár a vérszegénység egyik jele is lehet, de ezen kívül nem megfelelő étrendre, depresszióra, vagy a mozgáshiányra is utalhat.

3. Változás a melleknél

Noha a 40 év alatti nőknél kisebb az esélye a mellráknak, mégis volt már példa arra, hogy 9 éves gyermekeknél is diagnosztizálták. Épp ezért fontos, hogy nagyon odafigyeljetek az olyan változásokra, mint például pirosság, duzzanatok, vagy akár a mellbimbó fájdalma.

4. Állandó fázás, fáradtság

Szinte mindig fáradtnak, depressziósnak érzitek magatokat? Kicsit nehézkesen tudtok nyelni, az ujjaitok és a lábaitok pedig folyton hidegek? Télen ezt könnyen betudjuk a rossz időnek, de ha a dolog csak nem akar múlni, irány a doki, mert pajzsmirigygondokra is utalhat.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek