Egyéb kategória

5 tipp, hogy ne legyetek a víztől túlsúlyosak

Amikor észreveszitek, hogy többet mutat a mérleg, mint vártátok, akkor talán kevesen gondolnátok: mindezt a testetekbe felhalmozódott víz okozhatja. Ugye? Akkor jöjjön néhány tipp azért, hogy ne legyen víztől terhelt a szervezetetek.

vous - 2021.03.14.
5 tipp, hogy ne legyetek a víztől túlsúlyosak

Korábban már írtam nektek arról, hogy mitől dagadhatnak be a lábaitok, illetve hogy hogyan múlasszátok el. De könnyen előfordulhat, hogy egy olyan ok áll a jelenség mögött, amit abban az írásomban nem találtok meg, egész pontosan a víz-túlterhelés.

viz-ital-innivalo-ivas

Aszott szervek, kába agy – Elmondjuk, mi történik a testetekkel, ha nem isztok elég vizet

Míg a Föld bizonyos részein a nem elegendő vagy a nem jó minőségű ivóvíz jelent szinte leküzdhetetlen gondot és naponta jelennek meg hírek arról, hogy szomjan halnak gyerekek, addig a szerencsésebb területeken – náluk is – azért küzd az egészségügy, hogy megértsük végre: inni kell!

Csapvizet vagy ásványvizet?

Az ebben a cikkben kiderül.

Ráadásul emiatt nemcsak a végtagjaitok duzzadhatnak meg, hanem akár többet is mutathat a mérleg a valódi súlyotoknál. Ezért íme pár tipp, amivel kontroll alatt tarthatjátok a testetek vízmennyiségét, ezáltal pedig a súlyotokat is.

1. Kevesebb só

A só az egyik olyan alapanyag, amely a leginkább visszatartja a vizet a testetekben. Sőt, még a vérkeringésetek működésébe is belezavarhat. Ha azt mondjátok, hogy ti nem is főztök sóval, attól még ott rejtőzködhet ez az ételízesítő a kész ételekben. Próbáljátok meg tehát, hogy tudatos mennyiségben fogyasztotok belőle.

Forrás:
Pixabay

2. Kevesebb cukor

A cukorról már rég tudjuk, hogy nem igazán passzol a fogyókúrába, de most itt egy újabb gaztett tőle. Azzal nem mondok újat, hogy megemeli az inzulinszintet, de azzal talán igen, hogy így megnő a nátrium (só) mennyisége is a szervezetben, ami miatt megint csak emelkedik a víz szintje.

Forrás:
Pixabay

3. Kevesebb alkohol

Az alkohol több szempontból sem jó választás, főleg a diéta idején. Az ilyen italok egyrészt visszatartják a vizet bennetek, másrészt pedig pont, hogy dehidratál titeket. Mondjatok inkább le róla.

Forrás:
Pexels

4. Több víz

Ez azért most elég viccesen hangzik, nem? Még több vizet, mikor pont arról beszélünk, hogy így is sok van? Igen! Ha ugyanis a szervezetetek azt érzi, nem isztok eleget, akkor úgy akar megóvni titeket a dehidratáltságtól, hogy visszatartja a folyadékot.

Forrás:
iStock

5. Több vízhajtó étel

Oké, többet kell majd járnotok pisilni, de ennyit megér, és az anyagcseréteknek is csak jót tesztek ezzel. Iktassátok be a táplálkozásotokba ezeket az ételeket, ha eddig még nem tettétek:

  • petrezselyem
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • dinnye
  • áfonyalé
  • koriander
  • fekete ribizli
  • citromlé
  • zöld tea

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek