Megcsalás, elhagyás, tönkrement párkapcsolatok nyomában

6 jel, hogy valaki elrabolta a pasitok szívét

A megcsalás alatt a legtöbben fizikai megcsalásra gondolnak, azaz amikor megtörténik maga a szex valaki mással. Pedig van ennek egy sokkal finomabb válfaja is, amikor a pasitok érzelmileg kezd el kötődni valaki máshoz. Nem fekszenek le, nem csókolóznak, de a nap történéseit már nem veletek, hanem mással osztja meg.

Livestrong oldal szerint ez elég ingoványos terep, hiszen innen már egyenes út vezet az ágyba is, hacsak nem veszitek észre a jeleket időben, és tesztek valamit a kapcsolatotok helyrebillentéséért. Íme hat erős jel, ami arra utal, hogy valami nagyon nem stimmel nálatok.

Hirtelen titkolózni kezd

Ha a pasitok hirtelen titkolózni kezd, észre fogjátok venni. Ha a telefonját mindenhová magával viszi, és különféle adatvédelmi lépéseket vezet be, akkor jobb, ha gyanakodni kezdtek. Törli az összes előzményét? Nem engedi, hogy a telefonjához nyúljatok? Akkor ideje jobban figyelnetek a többi jelre.

Folyton a telefonján lóg

Ha eddig nem bújta a közösségi oldalát, de hirtelen sokat csetel és folyton a telefonján szöszmötöl, akkor nem árt résen lennetek. Ugyanis az érzelmi megcsalók ezeken a felületeken tudnak leggyanútlanabbul garázdálkodni. Elvégre mi különös lehet abban, hogy az ismerőseivel, munkatársaival csetel?

Forrás:
istock

Többször említ egy bizonyos személyt

Árulkodó lehet, ha ismételten hivatkozik valakire, és túl jól tud róla mindent. Ha már a csapból is az illető folyik, és még a legrandomabb témában is tőle kér véleményt, nos, az már önmagában felér egy ajtócsapkodással. 

Eltávolodik tőletek

Ha a pasitok valahonnan megkapja az érzelmi megerősítéseket és a figyelmet, eltávolodik tőletek. Ha hirtelen nem beszéli már meg veletek a munkahelyi problémáit, és nem osztja meg veletek, hogy mi történik vele, akkor sanszos, hogy valaki átvette a helyeteket. A szakértők szerint ebben az esetben előfordul a fizikai távolságtartás is, amikor a gondolataiban már eljátszik azzal, hogy milyen lehet a másik az ágyban.

Kritizálni kezd benneteket

Mégpedig azért, mert óhatatlanul is összehasonlít benneteket a másikkal, és persze egy nagy adag bűntudat is szerepet játszik. Az ebből fakadó feszültséget ugyanis így vezeti le rajtatok. Ha pedig kritikával illetitek az ismerősét, akkor védeni kezdi őt.

szerelem párkapcsolat

És mit lehet csinálni, ha beüt a krach?

A kérdés jogos, szerencsére válasz is van rá. Ha egyedül nem boldogultok, elmehettek együtt párterápiára is, ahol terapeuta segítségével feltárhatjátok a valós problémákat.

Hogy hogyan kell elképzelni egy párterápiát? Panni és Dani szemén keresztül megtudhatjátok, történetüket itt olvashatjátok alkalomról alkalomra!

Megváltozik

Nem kell óriási dolgokra gondolni, de előfordulhat, hogy jobban odafigyel magára, szűkszavúbb lesz, esetleg pont, hogy lezserebb, nem figyel rátok annyira. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha beszélgetést kezdeményeztek, finoman megjegyzitek, hogy úgy érzitek, eltávolodtatok egymástól az utóbbi időben, és ez megijeszt benneteket. Ez egy jó kiindulópont ahhoz, hogy elkezdjetek beszélni a valódi problémákról, az is lehet, még vissza tudtok táncolni a szakadék széléről, és újra virágkorát élheti a kapcsolatotok.