Egyéb kategória

A legjobbkor derült ki: a sütés jót tesz az egészségnek!

Akár unjátok, akár nem, de vészesen közeleg az ünnepi időszak, így nem mellőzhetjük a témát mi sem. Azonban most nem tuti ajándékötletekkel jövünk, és szépen feldíszített fenyőfákra se számítsatok, pusztán arról lesz szó, miért érdemes nektek is beállnotok a konyhába – például karácsonykor.

vous - 2016.12.11.
A legjobbkor derült ki: a sütés jót tesz az egészségnek!

Nemrég derült fény arra, hogy igencsak megéri rendszeresen takarítanotok, ugyanis a házimunka évekkel meghosszabbíthatja az életeteket. Most pedig – talán pont a legjobb időpontban, karácsony előtt – kiderült, hogy a sütésnek nemcsak a végeredménye szuper, hanem maga a folyamata is. Egész pontosan arról van szó, hogy több testrészetekre is pozitívan hattok a sütés egyes fázisai alatt.

mérleg sütés konyha

Szerintetek illik tudni fejből recepteket? És ha igen, mennyit?

A főzés-sütés szeretete a legtöbb kislánynál korán megkezdődik. Majd eljön az a kor is, amikor szerelmünknek szeretnénk tetszeni, akit a gyomrán át akarunk megszerezni, majd megtartani. Ráadásul nehéz dolgunk sincs – ma már elértük azt a kort, hogy egyszerűbb főzni, mint valaha, hiszen emlékeznünk sem kell a receptre, ott a zsebünkben az okostelefon. Vagy mégis jobb, ha fejből főzünk?

A cikk itt folytatódik.

1. Oldjátok a feszültséget

Mikor méregetitek ki a hozzávalókat vagy épp gyúrjátok a tésztát, annyira összpontosítotok a feladatotokra, hogy a tudatotok nyugalmi állapotba kerül. Így nem emésztitek magatokat azokon a dolgokon, melyek egyébként stresszessé tesznek titeket.

Objektum doboz

2. Erősítitek az immunrendszereteket

Folytassuk az előző gondolatmenetet: tehát nem stresszeltek, hanem nyugodtak vagytok, elterelitek a feszültséggel teli gondolataitokat. Ennek köszönhetően pedig nem rontotok fizikálisan sem az egészségi állapototokon. Ugyanis vannak olyan betegségek, melyek mögött nem feltétlen vírus vagy fertőzés áll, hanem például a stressz.

3. Formáltok az alakotokon

Rohangáltok a hűtőhöz a tejért, aztán a spájzba a sütőporért, na meg az előszobából be kell hoznotok a most vásárolt alapanyagokat. Mindegyiknél folyamatos mozgásban vagytok, azaz égetitek a szervezetetekből a felesleges szénhidrátot és cukrot.

Objektum doboz

Ugye így már meg is jött a kedvetek a karácsonyi sütkérezéshez? 🙂

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.