Akár unjátok, akár nem, de vészesen közeleg az ünnepi időszak, így nem mellőzhetjük a témát mi sem. Azonban most nem tuti ajándékötletekkel jövünk, és szépen feldíszített fenyőfákra se számítsatok, pusztán arról lesz szó, miért érdemes nektek is beállnotok a konyhába – például karácsonykor.
Nemrég derült fény arra, hogy igencsak megéri rendszeresen takarítanotok, ugyanis a házimunka évekkel meghosszabbíthatja az életeteket. Most pedig – talán pont a legjobb időpontban, karácsony előtt – kiderült, hogy a sütésnek nemcsak a végeredménye szuper, hanem maga a folyamata is. Egész pontosan arról van szó, hogy több testrészetekre is pozitívan hattok a sütés egyes fázisai alatt.
Szerintetek illik tudni fejből recepteket? És ha igen, mennyit?
A főzés-sütés szeretete a legtöbb kislánynál korán megkezdődik. Majd eljön az a kor is, amikor szerelmünknek szeretnénk tetszeni, akit a gyomrán át akarunk megszerezni, majd megtartani. Ráadásul nehéz dolgunk sincs – ma már elértük azt a kort, hogy egyszerűbb főzni, mint valaha, hiszen emlékeznünk sem kell a receptre, ott a zsebünkben az okostelefon. Vagy mégis jobb, ha fejből főzünk?
A cikk itt folytatódik.
1. Oldjátok a feszültséget
Mikor méregetitek ki a hozzávalókat vagy épp gyúrjátok a tésztát, annyira összpontosítotok a feladatotokra, hogy a tudatotok nyugalmi állapotba kerül. Így nem emésztitek magatokat azokon a dolgokon, melyek egyébként stresszessé tesznek titeket.
2. Erősítitek az immunrendszereteket
Folytassuk az előző gondolatmenetet: tehát nem stresszeltek, hanem nyugodtak vagytok, elterelitek a feszültséggel teli gondolataitokat. Ennek köszönhetően pedig nem rontotok fizikálisan sem az egészségi állapototokon. Ugyanis vannak olyan betegségek, melyek mögött nem feltétlen vírus vagy fertőzés áll, hanem például a stressz.
3. Formáltok az alakotokon
Rohangáltok a hűtőhöz a tejért, aztán a spájzba a sütőporért, na meg az előszobából be kell hoznotok a most vásárolt alapanyagokat. Mindegyiknél folyamatos mozgásban vagytok, azaz égetitek a szervezetetekből a felesleges szénhidrátot és cukrot.
Ugye így már meg is jött a kedvetek a karácsonyi sütkérezéshez? 🙂