Egyéb kategória

Kis konyhából óriási lakosztály – így csináljátok!

Van olyan nap, amikor legszívesebben a konyhában töltenénk el mind a 24 órát, de harminc perc után már úgy érezzük, még a karunkat sem tudjuk kinyújtani a szűkös helyen, nemhogy a tésztát. Elárulok pár trükköt, amivel naggyá varázsolhatjátok még a legapróbb konyhát is.

vous - 2016.12.12.
Kis konyhából óriási lakosztály – így csináljátok!

Személy szerint imádok főzni, az pedig már egy másik dolog, hogy nem mindig sikerül úgy, ahogy én akarom. Bár sokszor csak kapkodom a fejem, és egy helyben forgok, hogy az ezredik műanyag edényt vagy a szívecskés vágódeszkát hova rakjam, mégis jobban érzem magam akkor, ha csak optikailag is nagyobbnak tűnik a konyhám. A PureWow ötleteiből még egy tágas konyha is kisülhet.

Világosítsatok!

Az egyik alapszabály, ami talán az összes szobára igaz, hogy használjatok világos színeket. Egy sötétbarna helyiség alapból kisebbnek fog tűnni, mint egy fehér. Persze ez nem azt jelenti, hogy mondjatok le az összes színről, csak figyeljetek arra, hogy ne az Addams Family lakberendezőjétől lessetek el tippeket.

Objektum doboz

Le a zárt polcokkal!

Ha azt szeretnétek, hogy tágasabb legyen a konyha, akkor adjatok a poharaknak, tányéroknak, edényeknek egy kis szabadságot. Ha nincsenek zárt polcok, máris nagyobbnak tűnik minden. Pluszpont, hogy még rendezettebben is rakjátok el az étkészletet. Ha nagyon nem rajongtok az ötletért, válthattok üvegajtókra is.

Objektum doboz

Tanuljatok Hook kapitánytól!

A kampó mindig kapóra jön. Ez az előbb említett polcos megoldáshoz hasonló, hiszen ez is tágasabbá varázsolja a konyhát. Akasszátok fel a szűrőt, serpenyőt, és mindent, amit tudtok. De akár még a poharakkal is lehet csodát művelni.

Objektum doboz

Bánjatok jól a késsel!

Itt az ideje, hogy a kést más helyre költöztessétek. Ahelyett, hogy az asztalon tárolnátok őket, tökéletes megoldás, ha a falra helyezitek. Több helyet megspóroltok. Sőt, még a törlőkendőt is felakaszthatjátok.

Objektum doboz

Éljétek ki a kreativitásotokat!

Már említettem, hogy fontos a világítás, most azt is elárulom, hogy az sem mindegy, milyen lámpát használtok! Ha különböző megvilágításba helyezitek a dolgokat, elkerülhetitek, hogy kisebbnek tűnjön a konyha.

Objektum doboz

mojzes nora

Még több dekortippet szeretnétek?

Akkor nincs más dolgotok, mint szemezgetni szerkesztőnk, Mojzes Nóri cikkei közül, aki amellett, hogy a VOUS-ra ír, stylist és lakberendező is. Tőle mindent megtudhattok arról, hogyan rendezzétek be az otthonotokat!

A cikkeit ITT találjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.