Egyéb kategória

CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Karácsonyra mindenki olyan ajándékot szeretne adni, ami egyszerre kedves, praktikus és személyre szóló. Szerencsére egyre több olyan kreatív ajándékkal találkozunk, amelyek könnyen megdobogtatják az ajándékozottak szívét. 

vous - 2016.12.13.
CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Ilyen ajándék lehet a hazánkban kereskedelmi forgalomban először kapható környezetbarát asztali naptár is, amelynek alapját a mindenki számára jól ismert CD-tok adja.

Az i love recycling márkanév alatt megjelent, CD-tokba rejtett naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból újrahasznosított papírból készülnek, a rájuk nyomott minták növényi, biológiailag lebomló festékanyagból származnak, és karbonsemleges, zöld nyomdában készülnek. Egy ilyen konstrukcióra joggal mondhatjuk, hogy környezetbarát, öko- vagy zöld termék. 

Forrás:
iloverecycling.hu

„Mindenképpen csak olyan anyagokban gondolkodtunk, amelyek újrahasznosított anyagból származnak és/vagy sokszor újrahasználhatóak.

Kissé ellentmondásosnak tűnik, hogy a műanyagból készült tok mitől környezetbarát, de ha sokszor sokféleképpen használjuk, nem pedig kidobjuk, mert már nem kell CD-tartónak, már ezzel is jót teszünk környezetünknek.

Törekedtünk a sokszínűségre, hogy minél több embert megszólítsunk, és környezettudatos ajándék választására ösztönözzünk” – mondta Hagara-Nagy Nóra, az iloverecycling.hu egyik ötletgazdája. 

Eszter

Fél éve nemet mondtam a fast fashion márkákra – elárulom, hogyan változott az életem

Eddig csak egyetlenegyszer botlottam meg az eddig eltelt fél év alatt. Annyira nem bírtam magammal az első komoly futóversenyem előtt, hogy gyorsan vettem egy csajos, simlis futósapkát. Rémesen áll, de higgyétek el, ez a legkisebb baj. Sokkal nagyobb gond ennél, hogy Kínában gyártották, ki tudja, milyen körülmények között. Miért fontos ez? Mert jó fél évvel ezelőtt eldöntöttem, elég volt a fast fashion márkákból, a divatipar kizsákmányolásából, a fenntartható divat mellett teszem le a voksomat. A cikk folytatása ITT jön!

Jelenleg 20-féle dizájnban érhetőek el az asztali naptárak az i love recycling webáruházában. Ezek között nagyon sokféle stílus megtalálható: állatkás és sütis, vintage biciklis, Budapest nevezetességei rajzolt stílusban, de van akvarell virágos, természetfotós, színezhető mandalás vagy éppen komolyabb, art deco vagy absztrakt stílusú.

Az i love recycling égisze alatt folyamatosan kerülnek majd forgalomba saját tervezésű zöld dizájntermékek, elsősorban irodai kellékek és divatcikkek. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.