magas-sarku-cipo-divat

Egy nő a magas sarkú cipő miatt vesztette el a lábát

Gyakran indultok el bulizni a kedvenc magas sarkú cipőtökben? Valószínűleg ti is úgy vagytok vele, hogy legrosszabb esetben másnap fájni fog a lábatok, vagy egy félresikerült lépésnél kibicsaklik a bokátok egy picit, de ennél rosszabbat nehéz elképzelni. Most itt a bizonyíték, hogy mégse: egy nő ugyanis emiatt vesztette el a lábát!

Imádjuk a magas sarkú cipőket, mert csodaszépek, és utáljuk őket, mert fájdalmasak. Persze az utóbbi években már rengeteg dolgot megtanultunk róluk: hogy orvosok szerint melyik a legjobb, hogyan deríthetjük ki még vásárlás előtt, mennyire kényelmesek, sőt, már a cserélhető sarkú cipőt is piacra dobták. Mivel annyira csinosak, sokszor bulizni is elindulunk bennük, mert hát mi más passzolna a partiruhához? Lorraine Burnett is hasonlóan gondolkodhatott, amikor egy 12 centis cipőben ment el táncolni néhány éve karácsonykor, de a következményeket élete végéig viselni fogja – írja a DailyMail.

neverforget-felnovesunk-cipoi-amik-egyetlen-gardrobbol-sem-hianyozhattak-molnar-viola-anna1

#neverforget: felnövésünk cipői, amik egyetlen gardróbból sem hiányozhattak

A cipő sokat elárul a viselőjéről – ez nem kérdés. Viszont gyerekkorunkban nemcsak az ízlésünk határozta meg, hogy mit vettünk fel – hanem a szüleink akarata és a boltok kínálata is. Talán ezért alakult úgy, hogy a nyolcvanas évek vége felé születettek „cipőtörténetében” rengeteg a közös pont. Ha ti is a kilencvenes és kétezres években voltatok tinik, ezekben a lábbelikben biztos magatokra ismertek. Jó nosztalgiázást!

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

A nő ugyanis végigtáncolta az éjszakát a kényelmetlen cipellőben, majd nem sokkal később kialakult a talpán egy piros hólyag. Először nem is gondolt semmi rosszra, csak kitisztította, és várta, hogy rövidesen meggyógyuljon. A hólyag viszont egy idő után olyan fájdalmas lett, hogy már járni is alig bírt, így az orvosok antibiotikumot írtak fel az elfertőződés miatt.

Ez viszont sosem gyógyult meg, az állandó kezelések miatt pedig végül Lorraine-nek le kellett vágni az egyik lábát. Bár azt nem tudni, pontosan miért alakult ki ekkora fertőzés egy kis hólyagból, de a nő szerint a 2-es típusú diabétesze okozhatta a problémát. Noha ma már elfogadta, hogy egyik lábának búcsút kellett mondania, azt azért nagyon sajnálja, hogy egy 12 centis cipő tehet az egészről.

Forrás:
iStock