Egyéb kategória

„Minek jársz konditerembe? Úgysem látszik” – Ilyen a verbális erőszak egy kapcsolatban

„Nők elleni erőszak. Gyakori téma, viszont többnyire csak a fizikai oldaláról hallunk. Azonban nemcsak tettekkel lehet bántalmazni egy nőt, hanem szavakkal is, bár erről kevesebbet beszélnek. Pedig ahogyan mondani szokták, a szavaknak ereje van” – vélekedik Nikoletta, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Göblös Nikoletta személyes történetét olvashatjátok!

vous - 2016.12.22.
„Minek jársz konditerembe? Úgysem látszik” – Ilyen a verbális erőszak egy kapcsolatban
Oona és Salinger

Oona és Salinger
Forrás:
Alexandra

Én is elszenvedtem a verbális erőszaknak egy finomabb formáját. Bencét – hívjuk most így – már általános iskolás korom óta ismertem. Még akkor kialakult közöttünk egyfajta „szerelem”, de semmi komoly nem volt, csak pár hétig tartott. Azonban néhány éve újra elkezdtünk beszélgetni, és egyre többet. Bence kedves volt, és pont az ideálom: barna szem, barna haj. Hasonló volt az ízlésünk is, nemcsak a zene, de a filmek terén is. Ez már megfogott. Később, amikor elkezdtünk randizni, megmutatta a romantikus oldalát is. Vacsorát főzött nekem, hatalmas csokor virággal lepett meg, és büszkén mutatott be a barátainak is. Minden szép és jó volt – egészen az első évfordulónkig.

Az együtt töltött nyár után nehéz szívvel tértem vissza az egyetemre. Újra jöttek a szürke hétköznapok, ő pedig nagyon hiányzott. Nehezen viseltem, hogy csak hétvégén láthattam. Úgy éreztem, hogy keveset foglalkozik velem, ha nem vagyok otthon, és ezt többször a tudtára is adtam, amiből persze hatalmas veszekedések lettek.

Sokszor ébredtem kisírt szemekkel, amiért ő nem volt hajlandó megbeszélni a dolgokat, hanem az „oldd meg magad” elvet követve magamra hagyott. Talán ekkor indultunk el a lejtőn.

Később tovább folytatódtak a viták, a veszekedések – egyre többször. Nem szeretek haraggal lefeküdni, viszont ő nyugodt szívvel aludt volna el minden egyes vitánk után, de én mindenáron szerettem volna megbeszélni a gondokat. Ekkor teljesen kifordult magából, ordított, és minden egyes alkalommal eljutottunk oda, hogy ő befejezi a kapcsolatot, öltözzek, és visz haza. Elkezdtem könyörögni, hogy ne tegye, és sajnálom. Ő nem gondolta komolyan, de tudta, hogy így le tud állítani. Egy alkalom kivételével. Egy vitánk során szintén eljött ez a pillanat, a szakítással való fenyegetőzés, de akkor sarkamra álltam, mert elegem lett abból, hogy könyörögjek. Ha ő így gondolja, legyen, túlélem. Elkezdtem öltözni az éjszaka közepén, hogy hazamegyek. Megmutattam, hogy ezzel már nem bír fenyegetni.

Forrás:
Depositphotos

A kapcsolatunk utolsó fél évében a veszekedések még jobban eldurvultak, valamint ehhez hozzákapcsolódtak még a szúrós, bántó megjegyzései is. Olyanokat kaptam tőle, hogy

Miért jársz kozmetikushoz? Úgysem látszik! Miért jársz konditerembe? Úgysem látszik.

Abban, hogy szavakkal bántson engem, az sem akadályozta meg, hogy a szüleim is gyakran fültanúi voltak ezeknek a rosszalló megjegyzéseknek. A veszekedéseink elérték az a szintet, hogy Bence már tudta, mivel tud a legjobban fájdalmat okozni, és gonosz nevetés mellett élt is ezzel.

Épp az újévet ünnepeltük, amikor azt mondta, idegesítő vagyok. Természetesen, amikor másnap felidéztem neki, az alkoholtól homályos emlékeiben nem tudta előkeresni a pillanatot. Bocsánatot kért, de ekkor én már eljutottam arra a pontra, hogy ultimátumot adtam: vagy megváltozik, vagy akármennyire is szeretem, szakítani fogok. Megértette – körülbelül másfél napra, amikor is újrakezdődött minden. Nem sokkal később végre kimondtam: vége.

Váratlanul érte, és ígérgetett mindent, csak bocsássak meg neki. Nem akartam. Úgy gondoltam, adtam elég lehetőséget a kapcsolatunk ideje alatt, de ő nem élt vele. 2 év és négy hónap után különváltak útjaink. Azóta már boldog menyasszony vagyok. Megtudtam, hogy milyen az, amikor minden gondodat és bánatodat megoszthatod a másikkal, aki nemcsak a szerelmed, de a legjobb barátod is egyben.

Lépni kell. Nem szabad megvárni, míg elcsattan az első pofon. Egy szó is ugyanolyan fájdalmas tud lenni.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek