Egyéb kategória

Betörőelhárítás, Kevin után szabadon – Vigyázat, a kaméleonunk harap!

Ha karácsony, akkor nincs este Reszkessetek, betörők! nélkül. Kevin menekülése a két betörő elől kultfilmmé vált, annyira hozzátartozik az ünnepekhez, mint a Mennyből az angyal. Nem is csoda, hiszen ez a szöszke, sápatag srác megmutatta, hogyan kell szórakoztatóan elbánni a betörőkkel. De mit csinálna Kevin ma, ha újra otthon felejtenék, és kicsit olyan lenne, mint én?

vous - 2016.12.25.
Betörőelhárítás, Kevin után szabadon – Vigyázat, a kaméleonunk harap!

Helló, sziasztok!

Kevin vagyok, csak lányban. Az van, hogy iszonyúan összebalhéztam a bátyámmal. Ő kitépett egy csomónyit a hajamból, mondjuk nem kár érte, mert annyi van, hogy észre se venni. Cserébe én is kikarmoltam az arcából egy csíknyi darabot, kicsit meglepődtünk mindketten, de ilyen ez a jótestvéri szeretet, nem? Néha fájdalmas, de amúgy bírjuk egymást.

reszkessetek betörők home alone

Bizonyítékok, hogy a Reszkessetek, betörők! Kevinje ma is őrülten menő

„Megnézhetjük akár ezerszer is, mégsem tudjuk megunni, mivel minden karácsonykor kötelező családi program a közös nevetés Kevin zseniális ötletein. Most össze is szedtem nektek hat helyzetet, amikor mindenki lett volna Kevin McCallister. Sőt, egyet még most is nagyon tudunk irigyelni.

Anyámék kitalálták, hogy az ünnepek alatt utazzunk el vakációzni Ciprusra, találtak valami állatos oldalon egy elképesztően jó árú repjegyet. Állatos oldalon hogy lehet ilyesmit találni, azt nem tudom, de a lényeg, hogy tegnap este irtó dühösen feküdtem le a tesóm miatt, ma reggel meg arra keltem, hogy mindenki felszívódott.

Először ezt eléggé élveztem, előkerestem anyu dugimogyorókrémjét, amiről még apa se tud, és benyakaltam. Végre senki nem szólt rám, hogy illetlen dolog kézzel enni a mogyorókrémet, pedig úgy a legjobb. Utána elindítottam az Amerikai horror sztorit, és azt néztem órákig, ezt anyuék mindig tiltották, pedig kisebb koromban is jobban bírtam a Happy Tree Friends epizódokat, mint más nyálas Disneyt.

A mogyorókrém nem bírta sokáig, úgyhogy anyuék dugipénzéből elmentem bevásárolni a boltba. A kasszás srác elég kétkedő arccal mért végig, de mikor látta, hogy odacsúsztatom a bankót a pultra, akkor megenyhült, még utánam is vigyorgott, hogy jó nassolást, miután bepakoltam a hátitáskámba a csokikat. Ezután pedig abba a boltba mentem, ahol Harry Potter-relikviákat lehetett vásárolni, és végre vettem magamnak egy varázspálcát.

Hazafelé pont azon gondolkoztam, hogy hogyan fogom elütni az időt, míg a család vissza nem ér Ciprusról, mikor megláttam két fura, sötét alakot a házunknál.

Az egyik pikacsus sapkában feszített, a másik pokélabdásban, szóval nem értettem, mit keres nálunk egy Pokémon rajongói klub. De amikor megláttam, hogy huzamosabb ideje állnak a kapu előtt, bepánikoltam.

Megvártam, míg odébbállnak, berontottam a lakásba, és rágugliztam a betörés elleni védelemre. Az első fontos tanács, amivel szembetaláltam magam, az az volt, hogy legyen kutyánk, és ezt tegyük is láthatóvá egy felirattal. Nos, gondoltam, kutyánk az nincs. Azon nyomban ránéztem a kaméleonomra, aki kissé tanácstalanul tekergette a szemeit rám, én viszont eltökélten néztem vissza rá.

Forrás:
20th Century Fox, Depositphotos

– Bízom benned – mondtam neki, és azonnal lázas munkába kezdtem, egy fél óra múlva pedig kiraktam a kapunk elé egy nagy etetőtálat, a kapura rá meg egy táblát a következő felirattal:

Vigyázat, a kaméleonunk harap!

Azt is tanácsolták, hogy tegyünk úgy, mintha sokan lennének otthon, úgyhogy előszedtem a bátyám ledes partilámpáit, becsavaroztam őket létrára állva a lámpába. Tesóm titkos házibulijaiból ítélve biztos voltam benne, hogy látványos lesz az este. Addig meg beraktam jól kihangosítva az Amerikai horror sztorit.

Persze írtak valami riasztóberendezésről, de nem láttam a ház körül semmiféle riasztót, úgyhogy úgy döntöttem, nekünk nincs ilyenünk (utóbb elmagyarázták anyámék, hogy van, és nem az a lényege, hogy ijesztő legyen). Utána úgy döntöttem, teszek még némi óvintézkedést arra az esetre, ha be találnának jutni. A kilincsre vastagon rányomtam az egész fogkrémes tubusomat, belül pedig ráfújtam a lépcsőre négy flakonnyi tejszínhabot, meg körbelocsoltam egy üveg mézzel, amíg lehetett.

Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Karácsony idején különösen oda kell figyelni a biztonságra, hiszen a rokonlátogatások során üresen áll a lakás, a betörők pedig épp az ilyen lehetőségekre várnak. Az alábbiakból megtudhatjátok, ilyenkor mit figyelnek meg különösen!

Végezetül előástam tesóm gyerekkori harcosjelmezét, felvettem, és egy baseballütővel a kezemben vártam, hogy történjen valami. Egy darabig bírtam, aztán ülve bealudtam, majd arra keltem fel, hogy valaki bosszúsan felkiált az ajtó előtt, belép az ajtón, végigtaknyol a háromfokos lépcsőn – közben a ledes lámpák villogtak mint az őrület –, majd szétterül a mézes padlón. Apám volt az.

Mint kiderült, el se jutottak Ciprusig, a repülőtérről fordultak vissza. Ebből egyértelművé vált, hogy a pikacsu- és pokélapda sapkás fazonok valószínűleg azért tébláboltak annyit a kapu előtt, mert el akartak fogni egy Balbasaurt.

Anyám átlépett apámon, megölelt, majd a megkönnyebbüléstől, hogy élek és nem kerültem túlvilágra, egyből a mogyorókrémjéhez nyúlt volna, de persze nem volt sehol. Nem sokkal később, miután túltette magát mindenki azon, hogy a ciprusi vakációnak lőttek, apám felemlegette, hogy még jó, hogy van dugibankunk itthon, hozzá lehet nyúlni, talán egy rövidebb vakáció még belefér. De a optimizmusa kisvártatva üvöltésbe váltott át, mikor meglátta, mennyi hiányzik belőle, és az üvöltése sajnos szobafogságot is ígért. Akkor rájöttem arra, hogy az a varázspálca, amit vettem, nem képes láthatatlanná tenni, mindegy, mennyibe került.

De azért nektek legyen boldog karácsonyotok, és ne veszítsétek el egymást!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.