Egyéb kategória

3, 2, 1… mindjárt január! – Vásároljatok okosan az ünnepek utáni leárazásokkor!

Valahányszor karácsonyi nagybevásárlást tartunk a barátnőimmel, először a ruhákra, majd egymásra nézve nyugtázzuk: majd januárban. Mindketten tudjuk, hogy felesleges karácsony előtt bármit is megvenni, hisz úgyis lesz egy nagymama, aki szívesen ad pénzt, mondván, „vegyél magadnak valami szépet”, vagy úgyis lesz egy L-es pulcsi ajándékba, amit inkább S-esre cserélnénk. Tudván ezeket, ki ne várná az ünnepek utáni leárazásokat? A kérdés már csak annyi: tényleg fontos az eszeveszett vásárlás? 

vous - 2016.12.27.
3, 2, 1… mindjárt január! – Vásároljatok okosan az ünnepek utáni leárazásokkor!

Viszlát, komfortzóna, helló, vagány cuccok! 

Volt idő, amikor fejvesztve rohantam a karácsonyi pénzt elkölteni. Valami újra, valami akciósra, valami szépre, majd a végén: BÁRMIRE. Mert valljuk be, szép dolgokat venni magunknak csudijó dolog, pláne, ha a leárazásoknak köszönhetően többet vehetünk, mint bármikor máskor. 

Mára azonban változott a véleményem, az óriási leárazásokra úgy tekintek, mint egy komfortzónás játékra. Mielőtt életemben először betettem a lábamat egy turkálóba, főszerkesztőnk, Eszter egy fontos dolgot említett, ami azóta is bennem él: turkálóban azt érdemes beszerezni, amit máskor még csak fel sem próbálnánk. Hogy ő azóta is így gondolja-e, azt nem tudom, én viszont egyre többször gondolok erre a kulcsmondatra.

Azóta az óriási leárazásokra úgy tekintek, mint a turkálásra: egy alkalom, hogy olyan ruhákat vehessek, amiket egyébként máskor fel sem próbálnék.

Persze a lényeg nem az, hogy beszerezzek felesleges dolgokat, amiket később soha nem veszek fel, hanem hogy olyan merészebb, színesebb, extrább ruhadarabot vegyek meg, amivel máskor csak szemeznék, és bátortalanul visszatenném a polcra az ára miatt. 

Ez persze az én taktikám, van, aki már ősszel kinézi, mit szeretne venni, és van, aki akkor és ott, a pillanat hevében dönt. Bármelyik tábort is erősítitek, mindig tegyétek fel magatoknak a kérdést: tényleg szükségem van erre? 

Maxoljátok ki a leárazást: a téli vásár idején ezekre a tavaszi trendekre vadásszatok!

8 + 1 jó érvem van amellett, miért ne vásároljak a divatvilág gyorséttermeiben

„Busszal és villamossal jövök a szerkesztőségbe Budapest legforgalmasabb útvonalain. A 45-50 perc alatt, amíg beérek, tíznél több óriásplakát és citylight hirdeti, hogy most azonnal vennem kell egy új ruhát a Mangóban, a H&M-ben, a Zarában – a divatvilág gyorséttermeiben –, mert must-have idén őszre. Egészen pontosan 8 + 1 jó okom van arra, hogy ne adjam be a derekam” – kezdi cikkét Eszter. Ha kíváncsiak vagytok, mi is az a 8 + 1 ok, ide kattintva elolvashatjátok. 

Mit mond a VOUS stylistja?

Nyaka Dóri, a VOUS stylistja imád vásárolni, ám hiába a nagy leárazás, kétszer megfontolja, mit vesz meg.

„A nagy leárazásokkor olyan darabokat választok, amik remélem, hogy jövőre is divatban lesznek még. Ilyenek a bőrdzsekik, pufikabátok, farmerek, visszafogott pulcsik.

A szezonális, trendi termékeket nem éri meg megvenni, még ha nagyon olcsók, akkor sem. Mint tudjuk, a divat körforgásban van, és a legtöbb trend folyton visszatér, de ki tudja, mikor.

Ráadásul általában soha nem ugyanabban a formában, mint amilyen korábban volt. Mindig történik egy kis változás a divatban. Azt javaslom, válasszatok inkább sálakat, bokacsizmákat, kalapokat, táskákat, amikről tudjátok, hogy később is szívesen felveszitek.”

Forrás:
Depositphotos

Mit mond egy személyi stylist?

Szemes Nóra személyi stylist nap mint nap járja a boltokat az ügyfeleivel, így határozott elképzelése van arról, mi az, amit mindenképp hagyjunk a boltokban, és mit az, amit ne. 

„Személyi stylistként természetesen leárazásokkor is az alapdarabok mellett teszem le a voksomat.

Tökéletes alkalom lehet ez arra, hogy beszerezzük a gardróbunk hiányzó darabjait, például egy csinos inget, egy ceruzaszoknyát vagy egy jó blézert.

Ezeket a ruhadarabokat a téli leárazásokkor is ugyanúgy megtalálni a boltokban, így érdemes lecsapni rájuk. Emellett szerintem jó taktika lehet, ha az ősszel kinézett, drágább termékeket keresgéljük. Lehet, hogy egy szép kabát vagy csizma, amire korábban nem akartunk horribilis összegeket szánni, leárazva vár minket januárban. Persze ne feledjük, a méreteket illetően biztos, hogy korlátozásba futhatunk.”

Maxoljátok ki a leárazást: a téli vásár idején ezekre a tavaszi trendekre vadásszatok!

Maxoljátok ki a leárazást: a téli vásár idején ezekre a tavaszi trendekre vadásszatok!

Tudom, a tavasz még odébb van, viszont ha a jövő évi slágerdarabok olyan hamar kerülnek a boltokba, mint idén a mikuláscsokik és a világító hóemberek, akkor ideje megtudni, mire is számíthatunk 2017-ben a divat terén.

Íme, 7 trend, ami miatt bizony megéri várni a tavaszt!

Tippek, hogy a pénztárcátok is túlélje a leárazásokat

  • Készítsetek tervet! Az eszeveszett költekezések előtt fussátok át, miket kaptatok karácsonyra, mi az, amit régóta szeretnétek, és egyáltalán mi vár rátok a szekrényetekben.
  • Határozzatok meg egy összeget! De komolyan! Ha céltalanul és „szabályok” nélkül indultok vásárolni, a vége csak pénzkidobás lesz. 
  • Csak egy kis window shopping, ugye? Na persze! Ha tudjátok magatokról, hogy képtelenek vagytok megálljt parancsolni, akkor ne is menjetek a boltok közelébe. Az óriási piros plakátok és címkék jobban hívogatnak, ha „csak” nézelődni mész.
  • Ne felejtsétek el a fizetés előtt megkérdezni magatoktól: TÉNYLEG SZÜKSÉGEM VAN ERRE?
  • Számoljatok, számoljatok és számoljatok! Mindig ellenőrizzétek le az árakat, és gondoljátok végig, hogy megéri-e. Attól még, mert egy rózsaszín szőrmekabát csak 1500, még nem biztos, hogy szükségetek van rá.
  • Vásároljatok online. Hogy miért? Mert nemcsak időt, de akár pénzt is megtakaríthattok azzal, hogy pillanatok alatt összehasonlíthatjátok az árakat más üzlet kínálatával. Ráadásul kétszer átgondoljátok, mit is tesztek a kosárba próba nélkül, nemde?
  • Gondoljatok alternatívákra. Ne ragadjatok le a kedvenc boltotoknál, plázátoknál! Nézzetek körbe a hazai tervezőknél vagy kisebb vintage butikoknál, sosem lehet tudni, hol és mibe futsz bele.
Ajánlott cikkek