Egyéb kategória

Azonnal álljatok le ezzel, ha fehér fogakat szeretnétek

Nem számít, milyen évet írunk, a fehér fog mindig divat lesz. Mindenki csillogó, hófehér fogakról álmodik, de hát ott van az fránya kávé és kóla, a legrosszabb esetben pedig a cigi. Ezek már önmagában elszínezik a fogainkat, de csak egy dolog az igazi ellensége a vakító fognak.

vous - 2016.12.29.
Azonnal álljatok le ezzel, ha fehér fogakat szeretnétek

Kávé, kóla vagy cigi? Ezek közül az egyik – amúgy mindegyik – árt a fehér fogaknak. Ha ezek közül rendszeresen fogyasztjátok az egyiket, semmi értelme kifizetni rengeteg pénzt a fogfehérítésre

Sajnálom, hogy ezt nekem kell közölnöm, de valahol már biztosan tudtátok.

A fehér fogak Voldemortja maga a kávé.

Pusztán napi egy csésze kávé is komoly károkat okozhat. A kávé beágyazódik a repedésekbe, elszínezi a fogakat és roncsolja a fogzománcot. Mivel a jó kis fekete erősen savas, képes lebontani a fogzománcot, ami idővel elszíneződéshez vezethet. Ezt amúgy nem csak a kávé tudja, a sötét színű italok, mint a kóla és a fekete tea is okozhatja ezt.

starbucks kávé pohár

4 mítosz, amit sürgősen felejtsetek el a kávéról!

Minden elgyötört elmének szent ital a kávé, és megváltás a reggeli kómásoknak. Olyannyira, hogy vizsgaidőszakban már akkor is iszom, ha amúgy tudom, hogy nem segít – a placebohatás mégis megvan.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel megtévesztjük magunkat a kedvenc fekete italunk kapcsán, több mítosz is kering ugyanis a kávéról, amit sokan elhiszünk. Ezeket hoztam el nektek, a Lifehacker pedig mindről lerántotta a leplet. A cikk folytatása ITT jön!

Nem akartok lemondani a kávéról? Én is nehezen tudnék, ezért amikor csak tehetem, szívószállal iszom a feketét. Baromi bénán nézek ki, és talán nem is ér semmit, de azt gondolom, így kevésbé ártok a fogaimnak. 

Ajánlott cikkek