Egyéb kategória

Édesen fagyos szilveszteri pohárdekor – egy szempillantás alatt!

Ha szilveszterre nem terveztek nagy bulit, csak kisebb összejövetelt otthon a barátaitokkal, és nem bajlódnátok túl sokat a dekorációval sem – de azért mégis megadnátok valamilyen formában a módját az ünnepi hangulatnak –, akkor az alábbi ötletet nektek találták ki. Pezsgő biztosan lesz, nem igaz? És pohár is! Ergo, érdemes ezt kidekorálnotok valamivel, amire nincs is tökéletesebb trükk, mint a cukorkás szélű pohár. Amitől édesen fagyos külsőt kap a ibrik.

vous - 2016.12.29.
Édesen fagyos szilveszteri pohárdekor – egy szempillantás alatt!

Az alábbi praktikát édesanyámtól tanultam. Amikor kicsik voltunk a nővéremmel, ünnepekkor mindig így dobta fel az italos poharainkat – na nem az alkoholosat természetesen.

600

Az alkoholtilalomtól a féktelen partikig – avagy így buliztak a '20-as évek fiataljai

Charleston, jazz- és illegális szeszklubok, cigaretta, rövid haj, és annál is rövidebb szoknyák, káromkodás, és alkohol, alkohol, alkohol. Annak ellenére, hogy a '20-as évek elején megkezdődött a szesztilalom, akkor köszöntött be a féktelen bulizások kora!

Ha nektek is kedvetek támadna egy kis legális iszogatáshoz, ne fogjátok vissza magatokat, és kóstoljátok meg a híres Gatsby egyik kedvenc koktélját!

Ha ti is tennétek vele egy próbát, a fortély a következő…

Amire szükségetek lesz:

  • pohár
  • citrom
  • cukor
  • színes cukorkák

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése:

  1. Szórjátok ki a kristálycukrot és a színes cukorkákat egy tálba.
     
  2. Vágjátok fel a citromot gerezdekre, majd az egyiket húzzátok végig a pohár szélén. Ezt – értelemszerűen – addig érdemes folytatni, ahány poharatok van.

    Forrás:
    Hámori Zsófia
  3. Fordítsátok fejjel lefelé a poharakat – szépen sorban –, és jól forgassátok körbe, hogy megtapadjon, és mindenhova jusson a cukorból.
  4. Forrás:
    Hámori Zsófia

     

  5. Állítsátok a talpára, és hagyjátok száradni.
     

Forrás:
Hámori Zsófia

Amellett, hogy baromi mutatós, jól illik pezsgőhöz, martinihez és koktélokhoz.

Bár elmosogatni nem könnyű, nekem elhihetitek, hogy nem sok cukor marad majd a pohár szélén – a vendégeknek köszönhetően.

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek