Egyéb kategória

Ne féljetek a harmadik X-től! Ezért lesz jobb időszak, mint a 20-as éveitek

A 30. születésnap óriási mérföldkő az életünkben, mégis, a legtöbben ilyenkor elkeserednek a sok-sok gyertya láttán. Pedig valójában a harmadik X nem is olyan borzalmas; sőt, az alábbi dolgok miatt még jobb is lesz, mint a 20-as éveitek!

vous - 2017.01.07.
Ne féljetek a harmadik X-től! Ezért lesz jobb időszak, mint a 20-as éveitek

Emlékeztek még arra a Jóbarátok-epizódra, amiben Rachel betöltötte a 30-at? Eleinte ki sem akart jönni a szobájából, aztán többször is elsírta magát, végül pedig elkezdett tervet készíteni arról, mikor kell találkoznia az Igazival, ha 35 évesen gyereket szeretne. De a visszatekintésben azt is láthattuk, hogy Joey sem viselte éppen a legjobban a 30. születésnapját. Pedig nem is lesz az olyan rossz!

Megtanultok elengedni

A húszas éveitekben még nehezen engeditek el azokat a személyeket, akikhez ragaszkodtok; még akkor is, ha csak bántanak titeket. A jó hír, hogy mire betöltitek a 30-at, megtanuljátok, hogyan éljétek tovább az életeteket nélkülük.

Nincs több bizonytalanság

A főiskolát követő időszak a legnehezebb, hiszen el kell döntenetek, mégis mivel szeretnétek foglalkozni, és egyáltalán kik vagytok ti. Sokkal kritikusabbak vagytok önmagatokkal, és rengeteg olyan dolog kezd el aggasztani, ami korábban fel sem merült bennetek. Harmincévesen már sokkal tisztábban látjátok a képet, és magabiztosabbak is lesztek.

nem-igaz-hogy-a-30-az-uj-20-molnar-viola-anna1

Időnk, mint a tenger: a 30 az új 20 – vagy mégsem?!

A 30 az új 20 – mondják, és mi, huszonévesek nyugodt szívvel hátra is dőlünk. Minden kitolódott: később házasodunk, később vállalunk gyereket, és jóval később indítjuk el a saját, önálló életünket, mint a korábbi generációk. Időnk, mint a tenger – gondolhatnánk, de Meg Jay klinikai pszichológus óva int minket: tévedünk!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Jobban kiismeritek az embereket

Míg fiatalabb korban nehezebben szúrtátok ki azokat az embereket, akik a felszín alatt csak rosszat akartak nektek, addig 30 felett már alaposan kiismertétek őket. Így pedig nem is fordulhat elő veletek, hogy olyan embernek adtok bizalmat, aki később elárul titeket. Sokkal erősebbek vagytok!

Jártasabbak vagytok a szerelemben

A 20-as éveitekben sok csalódást könyvelhettetek el magatoknak, és nemegyszer össze is törték a szíveteket. Noha 30 felett is rengeteget kell még tanulnotok, egy biztos: tudjátok, hol kell meghúzni a határokat!

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek