Egyéb kategória

Hogy is van ez az új év, új én, új kezdet dolog?

„Az emberek nagy része egy igazi új kezdetként fogja fel január elsejét. Egy új kapu, melynek küszöbét átlépve új lehetőségek, élmények várnak bennünket” – kezdi a cikkét Szintia, amit a VOUS vendégszerzői felhívására küldött be nekünk. A következő sorokban Kubik Szintia írását olvashatjátok a sokat hallott „új év, új élet” teóriáról.

vous - 2017.01.07.
Hogy is van ez az új év, új én, új kezdet dolog?

Az év vége felé általában mindenki elgondolkodik azon, hogy mi minden történt vele az adott évben, egyaránt visszagondolunk a jó és a rossz dolgokra is. Eszünkbe jut, mi mindenen mentünk keresztül, listát is írunk akár, vagy visszaolvassuk a kis befőttesüvegünkben összegyűjtött papírdarabokra írt legfontosabb pillanatokat. Egyfajta összegzése, lezárása ez az óévnek.

„Hálát adtam, hogy láttam egy hullócsillagot” – pozitív gondolkodás négy DIY-praktikával

Hálabödön és kívánságfüzet – kezdjétek az évet pozitívan! 

„Amikor a mindennapok súlya ránk nehezedik, hajlamosak vagyunk elfelejteni a jó dolgokat, amelyeket naponta átélünk. Úgy gondoltuk, a hálabödön majd segít emlékeztetni bennünket. Azt reméltük, ha gyakrabban adunk hálát, megszaporodnak a hálaadásra okot adó dolgok az életünkben. És ez így is lett. De nem varázslat volt az oka, csak a pozitív gondolkodás. Egyik pozitív gondolat generálta a többit” – meséli grafikusunk, Fanny.

A szuper cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Új év, új fogadalmak…

Legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy túl nagyot ígérnek maguknak, pedig az újévi fogadalom nem az ígérgetésről kellene hogy szóljon. Ne olyan új célokat tűzzünk ki magunk elé, amiket biztosra tudunk, hogy nem fognak sikerülni.

Arra biztatok mindenkit, hogy önmagunkért fogadjunk meg valamit, bármi is legyen az.

Volt, hogy én is beleestem abba a hibába, hogy túl nagyot ígértem, olyasmit, amit tudtam, soha nem fogok teljesíteni, és igazából, már a legelső naptól kezdve, nem is tettem érte. Idén eldöntöttem, ez nem így lesz. Végiggondoltam az idei évemet, és rájöttem, hogy mi az, amit igazán kifelejtettem az eddigi életemből.

Ezúttal az új évre azt fogadom meg, hogy élni fogok a pillanatnak. Az apró dolgoknak is örülni fogok, azokat a történéseket is legalább annyira értékelni fogom, amelyek csak egy pillanatra aranyozzák be az életem, vagy amelyeken egy igazán jót lehet nevetni, mint azokat, amelyek igazán nagyot fordítanak a saját kis világomon. Megpróbálom még az eddigieknél is jobban értékelni a családommal és a párommal töltött időt, talán ez az egyik legfontosabb dolog, amire a tavalyi év megtanított.

Forrás:
Cséfalvay Fanny, Depositphotos

Drága 2016…

Köszönöm, hogy ennyi mindenre megtanítottál, hogy ennyi leckét adtál az életről! Köszönöm a csodaszép pillanatokat, hogy bejutottam az egyetemre, hogy a legjobb barátnőimmel lakhatok, hogy a párommal ilyen boldogok vagyunk, hogy egészségben és erőben teltél el! Köszönök mindent!

Kedves 2017-es év, várlak, minden újdonságoddal együtt, amit számomra tartogatsz!

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek