Egyéb kategória

Itt az igazság: ez az egyetlen dolog, amit soha nem mondtak el a szárazsamponról

Jelenleg a „most jó a szárazsampon vagy nem jó a szárazsampon?” korszakot éljük. Egyesek esküsznek rá, míg mások ki nem állhatják, és inkább naponta mosnak hajat. Egy fontos dolog azonban még sosem hangzott és íródott le a szárazsamponról, pedig tudni kell. 

vous - 2017.01.10.
Itt az igazság: ez az egyetlen dolog, amit soha nem mondtak el a szárazsamponról

Már mutattunk alternatívákat a szárazsamponra, sőt arra is adtunk tippet, hogy mire használhatjátok még a szert. Lassan pedig kezdjük elhinni, hogy tényleg jobb, ha inkább nem használjuk.

Benjamin Mohapi, Hollywood elismert fodrásza meglepő dolgot mondott a sokak által imádott csodaszerről.

A szárazsampon túlzott használata eltömi a pórusokat a fejbőrön, ami pattanásokhoz és cisztákhoz is vezethet.

haj vörös konty

Frizurák, amik mosatlan hajjal állnak a legjobban

Van, mikor úgy érzem, hogy mosatlan hajjal még jobban áll a hajam, mint friss fürtökkel. A reakcióm ekkor: ez most komoly? Az ember lánya megmossa a haját, hogy szép és friss legyen, de mégsem azt kapja végeredményül, amit reménykedve várt. Ám szerencsére van néhány olyan frizura, aminek kifejezetten jót tesz, ha nincs frissen mosva.

A cikk ITT folytatódik.

Erre dr. Joseph Cincotta kozmetológus, bőrgyógyász is ráerősít. Ha a szárazsampon felhalmozódik a fejbőrön, súlyosbíthatja a korpásodást. „A szárazsamponok nagyrészt keményítőt tartalmaznak, ami vonzza a szennyeződéseket, valamint a táptalaja a baktériumoknak.” Azt is megemlíti, hogy mivel ezek a szerek eltömítik a hajtüszőket, gátolják a haj növekedését is. 

A vészjósló szavak ellenére sem kell lemondanotok a szárazsamponról, csupán igyekezzetek lecsökkenteni annak használatát, és tényleg csak akkor nyúljatok utána, amikor már nagyon szükséges. Az örök szabályt pedig sose feledjétek: 

a szárazsamponnal csupán egy nappal tolhatjátok el a hajmosást!

Ajánlott cikkek