Egyéb kategória

„Az orvos megdöbbent, amikor élve születtem meg” – egy nő története, aki túlélte az abortuszt

„Mivel Iowában nőttem fel, mindig is tudtam, hogy örökbe fogadtak” – kezdi a történetét Melissa, aki bár ma 40 éves, kész csoda, hogy egyáltalán megszületett. 7 éves volt, amikor megtudott egy családi titkot: biológiai anyjának abortusza volt, de ő mégis túlélte.

vous - 2017.01.11.
„Az orvos megdöbbent, amikor élve születtem meg” – egy nő története, aki túlélte az abortuszt

Egy nő a Woman's Day oldalán mesélte el őszintén, milyen volt felnőni azzal a tudattal, hogy bár nagyon boldog gyerekkora volt örökbefogadó szülei mellett, valójában biológiai anyja rákényszerült az abortuszra.

A nővérem, Tammy négy évvel idősebb nálam, és szintén örökbe lett fogadva.

A családunkban ez volt a megszokott. Valójában kész csoda volt, hogy az anyukám, aki hormonális problémákkal küzdött, végül mégis teherbe esett a kisöcsénkkel, amikor 7 éves voltam. Tammy és én persze tipikus tesók voltunk, és úgy is harcoltunk egymással. Egy durva vitánknál csúszott ki a száján az igazság a születésemről. ’Engem legalább akartak a szüleim’ – kiabálta.”

Melissa persze akkor még nem értette, miről beszél a nővére, így rögtön rákérdezett a szüleinél az igazságra. Az anyukája viszont nem szívesen beszélt a dologról, és elég sok időbe telt, mire bevallotta: a lány biológiai anyjának abortusza volt, Melissa viszont túlélte.

barok-eszter-10-eves-anya-kenyszerszules-es-halalra-itelt-no-az-abortusztilalom-3-aldozata

10 éves anya, kényszerszülés és halálra ítélt nő: az abortusztilalom 3 áldozata

Ahogyan arról mi is írtunk, Lengyelországban már hónapokkal ezelőtt napirendre került a teljes abortusztilalom. Ez azt jelenti, hogy terhességmegszakításra nemi erőszak és vérfertőzés esetén sem kerülhet sor, és akkor is súlyos büntetés jár érte, ha a magzat életképtelen, és az anya élete közvetlen veszélyben forog.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok.

„Később tudtam meg, hogy a biológiai anyámat rákényszerítették az abortuszra. Öt napot töltött sóoldatos infúzióra kötve a kórházban, és azt remélték, hogy még azelőtt meghalok, hogy megindulna a szülés. Az orvos ledöbbent, amikor élve születtem meg. A nővérek kirohantak velem a szobából, remélve, hogy gyógyszerekkel megmenthetik az életem. Az anyámat annyira elkábították, hogy nem is tudott az egészről. Úgy hagyta el a kórházat, hogy azt hitte, az abortusz sikeres volt. 30 évbe telt, mire megtudta az igazságot.”

A lány életére hatalmas befolyással volt ez az információ, és nem pozitív értelemben. Rengeteg lelki problémával találta szemben magát, és bulimiás is lett, amiből sokáig tartott meggyógyulnia. Végül úgy döntött, megkeresi biológiai anyját, hogy mindent megtudjon a múltjáról. Elment a kórházba, hirdetést adott fel, minden követ megmozgatott, míg végül a nagyszüleit megtalálta, akik viszont már nem álltak kapcsolatban a lányukkal.

Végül 2013-ban a biológiai anyám unokatestvére írt egy e-mailt nekem.

Így tudtam meg, hogy a szüleim egyetemisták voltak, szerették egymást, és már jegyben jártak, amikor várandós lett. Anya akkor volt 19 éves, és mindig gondok voltak a menstruációjával; egészen a harmadik trimeszterig nem jött rá, hogy babát vár. Nem akart abortuszt, de a nagyszüleim ellenezték a kapcsolatukat, így megszervezték a sóoldatos eljárást néhány nappal később.

Anya unokatestvére többször is meglátogatta ez idő alatt a kórházban, próbálta kiszabadítani, mert tudta, hogy ő valójában nem ezt akarja. De a nővérek meggyőzték arról, hogy már túl késő, és ez az ő életére is veszélyes lehet.”

abortusz-szuletes-terhesseg

A legnagyobb tévhitek az abortusszal kapcsolatban – ideje tisztázni őket!

Lengyelország minden idők egyik legszigorúbb abortusztörvényét tervezi bevezetni a püspöki kar nyomására, amit Beata Szydło kormányfő is támogat. Ennek értelmében az abortusz akkor sem megengedett, ha a terhesség vérfertőzés és/vagy nemi erőszak következménye, illetve az anya élete veszélyben forog, esetleg a magzat visszafordíthatatlan károsodást szenvedett.

A tévhiteket IDE kattintva olvashatjátok el.

Végül Melissának sikerült felvennie a kapcsolatot biológiai anyjával, és három éven át ismerkedtek egymással e-mailben és telefonon, mire személyesen találkoztak 2016 májusában. A nő bevallotta, hogy élete legnagyobb hibája az volt, hogy nem szökött el a szüleitől, és ezt sosem bocsátja meg magának. Ma már tartják egymással a kapcsolatot, és igyekeznek túllépni a múlton.

Ajánlott cikkek