Egyéb kategória

5 dolog, amit tegyetek meg a menstruációtok alatt

Nagyon sok nő pokolian éli meg a menstruációs ciklust, fájdalmak, görcsök és szörnyű hangulat kíséretében. Ezek azonban nem kötelező elemei a ciklusnak, ti is tehettek a jobb közérzetért azokon a napokon. 

vous - 2017.01.16.
5 dolog, amit tegyetek meg a menstruációtok alatt

Kerüljétek a kávét és a csokit

Bár a menstruáció ideje alatt ezek esnének a legjobban, a kávé és a csoki koffeintartalmuk miatt érszűkítő hatással bírnak. Ha az erek összeszűkülnek, erősebben fogtok görcsölni.

Igyatok sok vizet!

A dehidratáltság sosem jó dolog, és ez különösen veszélyes a menstruáció alatt, mivel csökkenti a vízvisszatartást. Ilyenkor még jobban figyeljetek arra, hogy elegendő vizet igyatok.

hajléktalan

„Nemcsak szörnyű, de undorító is” – ilyen hajléktalanként menstruálni

Bizonyára ti is gondolkoztatok már azon, hogy az utcán élő emberek hogyan oldják meg a mindennapi higiéniát. Nos, sajnos nehézkesen. Ez pedig egy hajléktalan nőre hatványozottan igaz. Milliónyi hajléktalan él világszerte, akik mindennap higiéniai porblémákkal küzdenek. Nem tudnak kényelmesen tisztálkodni, a nedves törlőkendő nem megoldás, és számukra az sem mindig elérhető.

Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok.

Görcsök ellen: hő

 Egy tanulmány szerint a hőkezelés nemcsak megkönnyebbülést okoz, de fájdalomcsillapító hatása is van. Molekuláris szinten kapcsolja ki a fájdalmat. 

Semmi szteroid!

Azoknak a nőknek, akiket erős görcsök gyötörnek a menzesz alatt, az orvosok az javasolják, hogy a menstruáció előtt 48 órával, kb. 6 óránként szedjenek be nem szteroid alapú fájdalomcsillapítót vagy gyulladáscsökkentőt.

menstruáció

Három dolog, amit ne tegyetek menstruáció alatt

A menstruáció nem minden nő számára ugyanolyan. Vannak, akiknek nagyon megterhelő ez az időszak, van, aki könnyebben vészeli át azt a pár napot. De nem árt tudni, mi az, amit semiképpen ne csináljatok a menstruáció alatt. 

A cikk folytatása ITT jön!

Mozgás

Tudjuk, a göcsök alatt ez az utolsó dolog, amit csinálni akartok, de ez az, amit a testetek igazán akar. Edzés közben endorfint termel, ez a testünk természetes fájdalomcsillapítója és hangulatjavítója. (Azért ne kardiózzatok!)

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.