Egyéb kategória

Ez történne akkor, ha nem néznétek többé tévét

Egy átlag magyar öt órát tévézik naponta. Ötöt! Ha belegondolunk, ez rengeteg. Most eljátszottunk a gondolattal, mi történne velünk, ha nem néznénk többé tévét...

vous - 2017.01.18.
Ez történne akkor, ha nem néznétek többé tévét

Én gyerekkoromban és tiniként rengeteget tévéztem, simán megvolt a napi öt óra. Bekapcsoltam, amit felkeltem, és kikapcsoltam, mikor lefeküdtem a tévére aludtam el. Nem néztem folyamatosan, inkább csak háttérzaj volt, de megszoktam, hogy mindig megy. Aztán elköltöztem a szüleimtől, és az albérletben nem volt tévé. Vagyis volt, de csak a nappaliban, így aztán szépen lassan leszoktam róla. Azelőtt viszont nem tudtam elképzelni, milyen lenne, ha nem nézhetnék többé tévét – a PureWow viszont most eljátszott a gondolattal.

Nem tudnátok, mit kezdjetek magatokkal

Várható gondolatok, ha eddig tévéfüggők voltatok: „Írt valaki? Hmm, már két perce nem. És Instagramon mi a helyzet? Úgy tűnik, ugyanaz, mint 45 másodperce… De tényleg, mit kezdenek magukkal az emberek, ha nem tévéznek?”

Úgy éreznétek, mindenről lemaradtatok

Szokásos összejövetel a barátokkal? Ilyenkor számítanotok kellene arra, hogy úgy érzitek, gyakorlatilag mindenről lemaradtatok és semmihez nem tudtok hozzászólni. Nem, ti nem láttátok azt a híradóban, és nem, azt sem tudtátok, hogy most éppen kit raboltak el a Barátok köztben.

Forrás:
pixabay.com

Aztán szép lassan rájönnétek, mire használhatjátok fel a rengeteg pluszidőt

5 pluszóra egy nap. Az nagyon sok! Végre jutna idő azokra a dolgokra, amiket eddig csak halasztgattatok. Rendet tarthatnátok a lakásban, lenne idő kirándulásra, új hobbira vagy akár egy új tanfolyamra. 

Többet olvasnátok

Ha már megfájdulna a szemetek attól, hogy egész nap a telefonotokat nyomkodtátok, talán a tévé helyett észrevennétek a polcokon megbúvó könyveket – igen, azokat, amikhez már rég nem nyúltatok hozzá.  

Jobban aludnátok

Egy félóra tévézés alvás előtt ártalmatlannak tűnhet, de a National Sleep Foundation, vagyis magyarra fordítva Nemzeti Alvási Alapítvány szerint ez rontja az alvás minőségét. A tévé (és a számítgép) által kibocsátott kék fény ugyanis becsapja a testeteket, mert a fény hatására kevésbé lesztek álmosak.

Új hobbit és új barátokat szereznétek

Lenne időtök beiratkozni egy nyelvtanfolyamra. Vagy eljárni jógázni. Vagy tangózni. Egy új hobbival pedig együtt jár, hogy közben új embereket ismertek meg, új barátokat szereztek.

Ajánlott cikkek