Egyéb kategória

5 ok, amiért nem tudjátok átaludni az éjszakát

Van, akinek maga az elalvás okoz gondot, míg másnak meg az, hogy egyben átaludja az éjszakát. Most azt nézzük meg, milyen dolgokon kell változtatnotok, ha az utóbbi kategóriába tartoztok.

vous - 2017.01.20.
5 ok, amiért nem tudjátok átaludni az éjszakát

Túl sokat pihentetek a nap folyamán

Bár nagyon jól tud esni napközben egy kis szundítás, ne tegyétek ezt rendszeressé az életetekben. Ha többet pihiztek 45 percnél, az felboríthatja az éjszakátokat.

Elalvás előtt telefonoztatok, laptopoztatok

Minden elektromos kütyüt felejtsetek el onnantól, hogy már az ágyban vagytok, se tévé, se tablet, se laptop, a telefonon is állítsátok be az ébresztőt még ágyba bújás előtt. Felejtsétek el azt a mondatot, hogy „de én csak úgy tudok elaludni, ha valami szól”. Nem, ugyanis az ilyen típusú tárgyak által kibocsátott kék fény kihathat az alvási ciklusotokra. Ezek helyett inkább olvassatok egy könyvet.

A stresszes gondolataitokat is bevittétek az ágyba

A nyugtalanító dolgaitokat több szempontból se vigyétek haza magatokkal. Egyrészt megölhetik a párkapcsolatotokat, másrészt az egészségeteket is károsíthatják. Oké, ezt könnyű leírni, de nehéz végrehajtani, éppen ezért próbáljátok ki ezeket a feszültségoldó tippjeinket.

alvas-lany-no-agy

Gyorsteszt: derítsétek ki, mennyire vagytok kialvatlanok!

Veletek is előfordult már, hogy átaludtátok az éjszakát, mégis hullafáradtan ébredtetek? Vagy egy hosszúra nyúlt esti program miatt csak két órát tudtatok pihenni, és mégis tele voltatok energiával? Az alvás néha elég bonyolult tud lenni, de most egy teszttel kideríthetitek, vajon mennyire vagytok kialvatlanok!

A teljes cikket itt találjátok meg.

Nem megfelelően ettetek

Az éjszakai felébredés mögött az alacsony vércukorszint is állhat. Amennyiben nem esztek eleget a nap folyamán, lecsökkenhet a vércukorszintetek, éppen ezért fontos, hogy odafigyeljetek a megfelelő mennyiségre és minőségre egyaránt. A keményítőtartalmú ételeket kerüljétek, és egyetek egy kis mennyiségű fehérjét lefekvés előtt.

Túlzásba vittétek a folyadékot

Persze-persze, fontos a megfelelő és folyamatos folyadékbevitel, de mégis van ennek is egy határa. Egészen pontosan lefekvés előtt két órával. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne igyatok, csak azt, hogy kisebb mértékben, vagy éjjel a pisilés fogja megzavarni a pihenéseteket.

Ha pedig valami mással próbálkoznátok, akkor próbáljátok ki ezt a receptet!

Ajánlott cikkek