Új irány: diétázzatok kajapornóval!

Ezt a 6 ételt felejtsétek el, amikor betegek vagytok

Amikor azt érezzük betegen, hogy az állapotunk nemhogy jobb, hanem csak rosszabb lett, biztosan nem a bevitt táplálékokra gyanakszunk. Pedig több olyan étel vagy épp ital is van, amely negatív irányba befolyásolja ilyenkor az egészségünket.

Sült vagy zsíros élelmiszerek

Mikor hagyjátok ki? Gyomorrontáskor.

Miért lesz rosszabb? A zsíros ételek megemésztése tovább tart, ami ebben az állapotban hányingerhez vagy savas refluxhoz vezethet.

Édességek

Mikor hagyjátok ki? Bármilyen betegségnél, de különösen a gyomorbajoknál. 

Miért lesz rosszabb? A finomított cukrok elnyomják a fehérvérsejtek azon képességét, mely felveszi a harcot a baktériummal.

Forrás:
iStock

Fűszeres ételek

Mikor hagyjátok ki? Orrfolyás esetén.

Miért lesz rosszabb? A csilipaprikában és a csípős szószokban található kapszaicin egy olyan vegyület, amely irritálhatja az orrjárataitokat.

Ropogtatnivalók

Mikor hagyjátok ki? Köhögés, torokfájás.

Miért lesz rosszabb? Az éles vagy érdes felületű ételek, mint a csipsz, a müzli tovább sérthetik a torkotok felszínét, és nehezíthetik a gyógyulást az ott megtelepedett baktériumok.

Forrás:
Pexels

Narancslé

Mikor hagyjátok ki? Köhögés, torokfájás esetén.

Miért lesz rosszabb? Citromsavat tartalmaz, mely irritálja a gyulladt torok felszínét.

Kávé

Mikor hagyjátok ki? Bármilyen betegségnél, de különösen a gyomorbajoknál. 

Miért lesz rosszabb? A kávéban található koffein vízhajtó hatású, így kiszáradhattok, és kipisiltek mindent. Beteg állapotban pedig pont a sok folyadék a lényeg az immunrendszer hatékony működése végett.

Forrás:
iStock