buszbaleset

Veronai tragédia: tolmácsra, jogászra és pszichológusra van szükség

A veronai buszbaleset túlélői közül többen kórházban vannak, sokan azonban arra várnak, hogy hazajöhessenek. Ez a hatóságok engedélyétől függ, és addig, amíg ezt meg nem kapják, Olaszországban kell maradniuk. Számos kezdeményezés indult már, hogy segítsenek nekik, amelyekhez ti is csatlakozhattok.

Jelenleg minden segítségre szükségük van a veronai buszbaleset túlélőinek, amit megkaphatnak. Az Ökumenikus Segélyszervezet pédául pénzgyűjtést indít, a befolyt összeget pedig az érintett családoknak juttatják el. 

„Egy ilyen tragédia esetén az ember a gyász és a tehetetlenség érzésével szembesül. Az együttérzés és az imák mellett talán a legtöbb, amit tehetünk, hogy támogatjuk a tragédiát szenvedett családokat, akik családfenntartót, gyermeket vesztettek el, vagy sérülésük miatt hosszabb kezelésre szorulnak” – mondta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A gyűjtéshez a honlapjukon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, „Buszbaleset” megjelöléssel lehet adakozni.  

Forrás:
MTI

Pszichológusra is szükség van

Sokan, civilek is csatlakoznak a segítségnyújtókhoz, több, Olaszországban élő magyar ajánlott fel lakhatást az áldozatok hozzátartozóinak. A Szinyei Merse Pál Gimnázium Facebook-csoportban pedig folyamatosan frissülnek az információk arról, mire van szükségük a tragédiában érintett gyerekeknek és felnőtteknek. Az egyik legfontosabb jelenleg a jogi és pszichológusi segítség lenne:

„Tolmácsra, jogászra és magyarul beszélő pszichológusra van óriási szükség Veronában. Nemcsak ma, hanem folyamatosan, egymást váltani is. Legyetek türelmesek, a vonalak foglaltak, hagyjatok SMS-t név, foglalkozás és telefonszám megjelölésével az alábbi elérhetőségeken:
Konzulátus call center: 00 39 339 6219517
Regos Krisztina: 00 39 349 8761821
Szatmári Nikolett: 00 39 3479205532
Dr. Timaffy Judit: 00 39 335 6264559”

– olvasható az egyik posztban.

buszbaleset

Veronai buszbaleset: megszólalt az egyik magyar túlélő

Egy magyar túlélővel a Corriere della Sera készített interjút, ebből kiderült, hogy nem sokkal a baleset előtt tartottak pihenőt. A férfi azt is elmondta, páran aludtak, de a legtöbben ébren voltak, mikor a busz kigyulladt. Beszámolója szerint a tűz a jármű elejében ütött ki.

A taxisok és kórházak is segítenek

A segítségnyújtókhoz taxitársaságok is csatlakoztak, két cég ajánlotta fel, hogy a családtagokat ingyen elviszik Veronába.

Objektum doboz

Emellett a Vodafone, a Telenor és a Telekom is felajánlották a segítségüket:

Objektum doboz

A kezdeményezésekhez a miskolci kórház is csatlakozott, az intézmény felajánlotta segítségét a veronai buszbaleset égési sérültjeinek ellátására. Az országban ugyanis két olyan központ van, ahol égéssérült gyermekek ellátására szakosodtak: az egyik a budapesti Bethesda, a másik a miskolci megyei kórház gyermekegészségügyi központja.

Ha ti is tudtok segíteni, keressétek a fent említett telefonszámokat és Facebook-csoportot!