Egyéb kategória

„Ki mondja előbb, hogy szeretlek?” – égető kérdések egy friss kapcsolat elején, amin tuti ti is gyötrődtök!

A kapcsolat elején, mikor még éppen szárba szökken a szerelem, sok gyötrő kérdést kell tisztázniuk a szerelmes feleknek. Ez egyáltalán nem könnyű dolog, a szerelem ugyanis lebénít, megőrjít, kizökkent a nyugodt magabiztosságból.

vous - 2017.01.29.
„Ki mondja előbb, hogy szeretlek?” – égető kérdések egy friss kapcsolat elején, amin tuti ti is gyötrődtök!

Ki mondja ki előbb, hogy szeretlek?

Noha én azt vallom, hogy akkor kell mondani, amikor érzitek, teljesen megértem, hogy ezen minden pár dilemmázik. Félni attól, hogy a reakció nem az lesz, amire vártok és vágytok, teljesen normális. Azért ezek a helyzetek is meg szoktak oldódni valahogyan, idővel, ösztönösen. És igen, szerintem van olyan, hogy kicsit várni kell, míg a másikban is megfogalmazódik a szó, sőt, az is lehet, hogy az illető nem a szavak mestere, sőt, teljesen más a szeretetnyelve, mint a tiétek. Sokat számít ám ez is. Nálatok ki mondta ki először?

Mennyi a megfelelő együtt töltött idő?

Az elején legszívesebben mindketten 7/24-ben együtt lennétek, ám előbb vagy utóbb valamelyikőtök elkezd függetlenedni, hamarabb visszaállna a megszokott életritmusához. Ezzel semmi gond nincsen az égvilágon, az már más kérdés, hogy ezt ki hogyan éli meg. Mert többnyire nehezen. Megjelenik a félelem attól, hogy a leváló fél már nem szeret annyira, de ugyanúgy gond lehet az is, hogy eltérő a két fél igénye az együtt töltött időre. Nincs is erre recept, se tuti megoldás, ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia és lemeccselnie. Persze a megfelelő kommunikáció mindig előny.

Forrás:
Freepik.com, Depositphotos

Mennyit kell csetelni?

Az egy dolog, hogy túlestek azon a stádiumon, amikor látjátok, hogy fent van a másik cseten, és olyan kérdésekkel kínozzátok magatokat, hogy:

  • Most miért nem ír? (Biztos nem érdeklem.)
  • Ír! De nem nekem. (CSAJOZIK!!!)
  • Ráírjak vagy várjam meg, míg rám ír?

De ott van az is, hogy ki kell alakulnia annak a rutinnak is, hogy milyen gyakran írtok, miről, telefonáltok inkább? És ez mind csiszolódás és idő kérdése. Na meg a kompromisszumé.

Ki mutassa be előbb a másikat a családjának?

Ez néha vicces szokott lenni, amikor mindkét fél arra vár, hogy a másik, de közben mindketten nagyon vinnék már a párjukat bemutatni anyának, apának, tesónak, és már minden nagyi izzítja a kemencét, hogy ha jön az unoka a szerelmével, akkor éhen ne haljanak szegények. Nem kell túlspilázni: tegyétek meg az első lépést!

Mikortól KOMOLY egy kapcsolat?

Van, aki szerint az idő függvénye. (És ha az egy év alatt csak két hónapot találkoztatok?) Van, aki szerint a döntéshozatal függvénye. (És ha valaki nem ért ezzel egyet?) Van, aki szerint majd eldől. (Na, van, aki meg ettől kap agyfrászt.) Szóval nem könnyű kérdéskör ez se.

Ti milyen kérdésekkel küszködtök még?

Ajánlott cikkek