Praktikák olívaolajjal – nem csak a konyhában

A hajatok mellett a bőrötöknek is jólesik az olajos kényeztetés – mi ezeket ajánljuk!

A hajatokra már rengeteg olajat ajánlottunk mi is, de a boltok polcain szintén szép számban sorakoznak az ilyen termékek. Nyilván a speciálisan hajra kifejleszetett verziókat nem használhatjátok az arcotokon, de mi van a „mezei” társaikkal? Azokból igenis tehetünk a pofinkra!

Természetesen az arcolajnál sem mindegy, hogy ki melyiket választja, a bőrtípus dönt mindenről. Éppen ezért nézzük meg a Women's Health és Joshua Zeichner bőrgyógyász segítségével, hogy az ismertebb olajokat milyen esetben használhatjátok.

szivacs spriccelő flakon takarítás tisztítás

Ha a ruhátokra is kerül belőle, akkor ezzel a házi praktikával szedjétek ki

Az első dolgok egyike volt, amit anyukánk megtanított a konyhai dolgokról, hogy ha olajjal dolgozunk, akkor csak és kizárólag 10 réteg kötényben tegyük, vagy olyan ruhában, ami már kukára van ítélve, vagyis ami olyan, mintha tehén szájából rángatták volna ki. De ne essetek kétségbe, ha mégis megtörtént a baj!

A cikk itt folytatódik.

Argánolaj

Az argánolaj nem véletlenül az egyik legnépszerűbb a piacon. Kisebb molekulasúlya miatt gyorsabban belelsüllyed a bőrbe, úgy hidratál, hogy közben nem okoz pattanásokat. Éppen ezért minden bőrtípusra ajánlott. Magas az E-vitamin-tartalma, így az idősebb korosztály számára is ajánlott.

Olívaolaj

Az olívaolaj segítségére a nagyon száraz bőrűek és az ekcémások számíthatnak, hisz gazdag E-vitaminban és a zsírsavakban, melyek azonnal a tettek mezejére lépnek. Viszont akinek másmilyen a bőre, az legyen óvatos, mert ez egy testes olaj, eltömítheti a pórusokat, így okozva problémákat.

Forrás:
Pixabay

Csipkebogyóolaj

A csipkebogyóolaj telis-tele van C-vitaminnal, ami antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és kimutatták, hogy segít ragyogást kölcsönözni a tompa arcszínűeknek, valamint világosítja a sötét foltokat. Ez az olaj szárító hatással bír, ami miatt a zsíros bőrűeknek ajánlott, emellett csökkenti az irritációt és a bőrpírt.

Kókuszolaj

Valljuk be, a kókuszolajat kihagyni a felsorolásból hatalmas bűn lenne, ezért én nem követném el ezt a hibát. Ismét a száraz bőrűek „örülhetnek”, illetve akik pattanásokkal küszködnek. A kókuszolaj ugyanis gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, azonban csak nagyon vékony rétegben szabad alkalmazni, és csak az érintett területen, mert máshol eltömítheti a tiszta pórusokat.

Forrás:
Pixabay