Egyéb kategória

O-óó! A nők memóriája 50 után jelentősen romlani kezd

Az talán már nem meglepő, hogy az öregedés egyik velejárója, hogy a szellemi frissességéből folyamatosan veszít az ember. Ezzel kapcsolatban néhány amerikai kutató arra volt kíváncsi, a nőknél mikor és milyen romló folyamatok jeletkeznek a kor előrehaladtával.

vous - 2017.02.04.
O-óó! A nők memóriája 50 után jelentősen romlani kezd

Az Independent weboldalán bukkantam arra a cikkre, mely egy tanulmány eredményeit részletezi. Egészen pontosan arról van szó, hogy a kutatók szerint a nők memóriája és gondolkodási képessége az ötödik X után jelentősen romlani kezd.

öreg idős magány

Kiderült: (sajnos) ez a testrészünk öregszik a leggyorsabban

Emlékeztek még, hogy a Szex és New Yorkban Samantha mennyire igyekezett kipróbálni mindent (akár a ráncfeltöltést is) az arcán, hogy fiatalon tartsa a külsejét? Nos, most kiderült, hogy valójában mi öregszik rajtunk a leggyorsabban, és a válasz nem az arcbőrünk!

A folytatásért kattintsatok ide!

Mielőtt kételkedni kezdenétek, a szakemberek mind elismert helyekről (UCLA, Brandeis University) kerültek ki, nem a levegőbe beszélnek. A kutatásuk pedig nem kis időt és nem kevés alanyt vett igénybe: 10 éven át 2000 olyan nőt figyeltek, akik a kezdetekkor még a negyvenes éveikben jártak, és már túl voltak a menopauzán. A megállapításuk szerint a

kognitív képességük sebessége több mint 5%-kal csökkent az eltelt idő alatt, valamint a verbális memóriájuk teljesítménye is 2%-kal romlott.

oregkor-idos-oreg

Az öregedés tényleg olyan rossz dolog? – Az örök fiatalság kultuszának nyomában

Az öregedést nemcsak féli, de mintha tagadná is a világ: az érettebb korosztály alig kap teret a médiában. Ha mégis, akkor viszont huszonévessé retusálva köszönnek ránk vissza a címlapokról vagy a reklámokból – és leginkább egy témáról kérdezik őket: hogyan őrzik meg a fiatalságukat? De miért tagadjuk a tagadhatatlant? Tényleg ennyire felfoghatatlan dolog lenne az idő múlása? Az örök fiatalság egyenlő lenne az örök elégedettséggel is?

A cikk itt folytatódik.

Ajánlott cikkek