körömlakk manikűr pedikűr

Körömlakk és pillanatragasztó: fura cuccok, amiket a hűtőben tárolunk

Eddig talán még bele sem gondoltatok, hogy mennyi fura dolgot tartotok a hűtőszekrényben. Mi számít furának? Minden, ami nem élelmiszer...

Sőt, az élelmiszerek többségének sem a hűtőben lenne a helye. A szerkesztőségben szóba került, hogy a ketchupot, a mustárt vagy a Piros Aranyat a kamrában vagy a hűtőben tároljuk-e. Nos, erről mindenki máshogy vélekedett, hogy mi az igazság, azt hamarosan megtudhatjátok a VOUS-n!

hütő

Hű, hűt a hűtő! – Praktikus tippek a jégszekrényhez

Gondoltam valamire, mi az? Nagy, hideg, sok-sok finomság belefér, és nélkülözhetetlen. Jó, ez így nem ér, már rég elárultam magam. De még nem tudjátok, milyen okossággal készültem nektek a hűtőkről. Lesz hűtőkisokos, praktikus kajatárolási tipp, és megismerhetitek a legmodernebb gépezetet is.

Hűtésre fel!

Beszéljünk inkább arról, hogy milyen – eredetileg – nem a hűtőbe szánt dolgokat tárolunk a jégszekrényben.  

Elem 

Kezdjük is akkor a lényeggel! Az elemet NEM KELL a hűtőben tárolni. Szakemberek szerint az elemek tartósságán sem a hűtés, sem pedig a melegítés nem segít, így az elem megsérülhet. A legtöbb cég azt javasolja, hogy az elemeket száraz, hűvős helyen tároljuk, szobahőmérsékleten.  

Harisnya 

Egy városi legenda szerint azért kell a harisnyát a hűtőben, fagyasztóban tárolni, még bontatlan csomagban, mert így nem fog rajta könnyen felfutni a szem. Nos, ezt a tudomány semmilyen módon nem támasztja alá. A harisnyák ősi ellensége az ékszer és a köröm...

Körömlakk 

Főleg nyári melegben tényleg megéri a körömlakkot a hűtőben tárolni, hiszen így kevésbé fog besűrűsödni, sokkal könyebb lesz vele dolgozni.

Pillanatragasztó

Szintén egy legenda, miszerint, ha a pillanatragasztót a hűtőben tároljuk, nem szárad be. Tényként ez sem kezelhetjük, mindenesetre, ha ott tartjátok, gondosan ügyeljetek arra, hogy ne szivárogjon. 

És hogy mi a helyzet a gyógyszerekkel? Hamarosan kiderül!