Egyéb kategória

Példamutató projekttel segíti az IKEA a szíriai menekülteket

Az IKEA különleges ötlettel állt elő: hamarosan olyan projektet indítanak, ami több száz szíriai menekült életét mentheti meg.

vous - 2017.02.08.
Példamutató projekttel segíti az IKEA a szíriai menekülteket

A svéd áruház már korábban is bebizonyította, hogy ők komolyan foglalkoznak az embereket érintő problémákkal. Néhány hónapja például több szívszorító reklámot is kiadtak, amiben többek között egy tabutémáról, a válásról is nyíltan beszéltek. Most pedig azért kerültek a középpontba, mert egy vadiúj projekttel szíriai menekültek százainak biztosítanak hamarosan munkát.

menekult-gyerekek-sziria

Menekült gyerekek lerajzolták, hogyan élték meg a háborút

A szír menekültügy korunk legvitatottabb, megoldásra váró problémája, amiben rengeteg gyermek vár a háború csillapodására és az otthon melegére.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

A tervek szerint 2019-ben kiadnak egy olyan textil- és szőnyegláncot, amit a jelenleg Jordániában élő szíriai menekültek készítenek el. A darabok teljes egészében a jordán technikán és kézügyességen alapszanak majd, és ezáltal körülbelül 200 embernek tudnak munkát adni. Ezeket egyébként nem lehet mindenhol megvásárolni majd; Jordánián kívül még Közép-Európa bizonyos boltjaiban kerülnek polcra a szőnyegek és textilek.

„Mi támogatjuk az emberek alapvető jogait, és semmiféle diszkriminációt nem fogadunk el” – nyilatkozta az áruház.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy az IKEA segítséget nyújt a rászorulóknak; az elmúlt időszakban már több millió dollárt adakoztak humanitárius célokra.

Ajánlott cikkek