Törékeny és mindig csinos, egy igazi stíluslegenda volt Jackie Kennedy, a hajdani first lady. Kifinomultsága az ételekre is vonatkozott, még akkor is, ha karcsúsága miatt gyakran visszafogta magát, és brutális fogyókúrára váltott.
A hírességek étkezési szokásai, különösen a szép és karcsú sztárok diétái mindig is izgatták a közvéleményt. Jacqueline Kennedy Onassis – született nevén Jacqueline Lee Bouvier – esetén azért van nagy szerencsénk, mert házvezetőnője, aki 25 éven át főzött rá és az egész elnöki családra, megírta visszaemlékezéseit, rengeteg recepttel és sztorival, kiemelve Madame Kennedy kedvenceit.
A divatikon first lady – Infografikán Jackie Kennedy stílusváltásai
Jackie Kennedyt igazi stílusikonként emlegetjük még ma is. Sikkes stílusát nők milliói imádták és követték. Nem csoda, hiszen a francia haute couture-t Európából egyenesen a tengerentúlra telepítette. Egyszerű vonalvezetésű ruháit, nőies kalapjait és óriási bogárnapszemüvegét ma is megirigyelnénk. De hogyan alakult az időközben elnökfeleségből hajómágnás-feleséggé változó Jackie stílusa?
Hogy milyen gyakran diétázott, és pontosan miért, azt nem tudni, de olyan okosan és korszerűen étkezett, hogy nem gyakran lehetett rá szüksége.
A diéta Jackie saját találmánya, mindenesetre brutális, bár állítólag nagyon hatékony:
egyetlen étkezést engedélyez, az sem túl bőséges,
de még így is csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Hogy miért? Mert nagyon, de nagyon drága, pedig csak 3 alapanyag kell hozzá.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!