Egyéb kategória

Jackie Kennedyvé változtattam a kolléganőmet – A vintage boltokban semmi sem lehetetlen!

A Jackie című nem szokványos életrajzi film február 9-étől kerül a mozikba, amit sokan – köztük én is – tűkön ülve várnak. A még be nem mutatott filmről már most legendákat zengenek, Natalie Portmannek a fél világ nyújtaná át boldogan az Oscart. Itt a VOUS-n egy egész napot szenteltünk Amerika egyik legkedveltebb és legstílusosabb first ladyjének: #elnöki napunk alkalmából egy nem szokványos divatanyaggal készültünk! 

vous - 2017.02.09.
Jackie Kennedyvé változtattam a kolléganőmet – A vintage boltokban semmi sem lehetetlen!
200

Elnökök
Forrás:
Alexandra

Stíluslegenda, ikon, egyszerű vonalvezetés, szigorú elegancia – csak néhány jellemző, ami rögtön eszembe jut, ha Jackie Kennedyre gondolok. Amerika egyik legkedveltebb first ladyjével együtt nevetett, majd sírt a világ, a tragikus sorsú Kennedy-feleséggel nők ezrei szerettek volna azonosulni: könnyed eleganciája, kifinomult stílusa irigylésre méltó volt. Igazi klasszikus, időtálló stílus, ami még napjainkban is megállná a helyét – álljunk csak meg egy pillanatra: valóban megállná?

Hogy összekössük a kellemest az hasznossal aktuális trendekkel, 3 különböző stílusú vintage boltba látogattunk el ügyeletes modellünkkel, Ninával és fotósunkkal, Zsófival, hogy megmutasssuk, az ikonikus Jackie-szetteket ma is könnyű összeállítani. Ráadásul körbenéztünk, milyen kínálattal rendelkeznek a főváros legjobb second hand boltjai – mert ne feledjük: ma már divat vintage dolgokat vásárolni.

first lady jackie kennedy

A divatikon first lady – Infografikán Jackie Kennedy stílusváltásai

Jackie Kennedyt igazi stílusikonként emlegetjük még ma is. Sikkes stílusát nők milliói imádták és követték. Nem csoda, hiszen a francia haute couture-t Európából egyenesen a tengerentúlra telepítette, emellett szakított az elnökfeleségek korábban megszokott stílusával. Egyszerű vonalvezetésű ruháit, nőies kalapjait és óriási bogárnapszemüvegét ma is megirigyelnénk. Stílusának változását egy korábbi cikkünkben Cséfalvay Fanny grafikájával mutattuk be – ITT vissza is nézhetitek.

#elnökiJackie

Az első szettet a Práter utcai vintage boltban válogattuk össze. Több embertől is hallottam már erről a kincslelő helyről, én most jártam itt először. Főszerkesztőnk, Eszter szavaival élve igazi #turikincseket lehet itt találni:

Macklemore stylistja megirigyelné ezt a helyet, már ami a bundákat illeti. Egyébként az apró csecsebecséktől kezdve a nagymamám korabeli retikülökön át egészen a habos-babos esküvői ruhákig mindent megtalálhattok. 

Az #elnöki szetthez az alábbi ruhákat válogattuk össze:

  • mintás női kosztüm
  • fekete kesztyű és kalap
  • alkalmi cipő
  • kistáska
  • gyöngysor

A VOUS-lányok ezt a szettet 10/8-ra értékelték. 

Lelőhely: Vintage shop Práter, avagy különlegességek másodkézből

Cím: 1083 Budapest, Práter utca 9.

Forrás:
Hámori Zsófia
Jackie Kennedy

Egy legendás kosztüm: a történet Jackie Kennedy vérfoltos ruhája mögött

Kevés annyira ikonikus kosztüm létezik, mint amit Jackie Kennedy viselt, amikor férjét, John F. Kennedyt megölték. Azt leszámítva, hogy a volt elnök felesége igazi divatdiktátornak számított, még így is a rózsaszín Chanel kiemelkedik a többi darab közül, hiszen története van, amit ide kattintva egy korábbi cikkünkből elolvashattok.

#partyJackie

Az Oktogontól nem messze található vintage shopban nem volt egyszerű dolgunk: az üzlet tele volt feltűnő, a '90-es évek kedvenc darabjaival. A szemünk csak úgy káprázott, annyit leszögezhetek: az erős, neonos, világító színek miatt ez a hely a tél típusú lányok aranybányája.

Mialatt estélyi ruhát keresgéltünk, belebotlottunk szövegkiemelő-sárga pulóverbe, szőrös, pink kapucnis kabátba, retró Adidas pulcsiba és még számos más izgalmas ruhába. Ilyen darabok között persze nem volt könnyű megtalálni azt az egyszerű vonalvezetésű, visszafogott ruhát, amit akár Jackie is szívesen viselne ma. A kutakodásnak meglett az eredménye: nyert a földig érő bordó ruha!

A VOUS-lányok ezt a szettet 10/7-re értékelték. 

Lelőhely: Antifactory Vintage Shop

Cím: 1065 Budapest, Paulay Ede utca 58.

Forrás:
Hámori Zsófia

#streetstyleJackie

A nap végére hagytuk a budai vintage boltot, ami a fiatal lányok nagy kedvence. Nem is csoda, a hely telis-tele van a '70-'80-90'-es évek darabjaival, azokból is inkább a lazább, rock&roll stílusúakkal. Tartottam is attól, hogy hogyan is fog összeállni a kívánt szett, de megoldottuk. A modern, Onassis-feleségként ismert Jackie azonnal megszületett, amint rábukkantunk egy nagy gombos pink kiskabátra és egy nagy napszemüvegre.

Az #streetstyle szetthez az alábbi ruhákat válogattuk össze:

  • A vonalú kabát
  • napszemüveg
  • fűzős cipő
  • kézitáska

A VOUS-lányok ezt a szettet 10/9-re értékelték. 

Lelőhely: LoveBug Vintage

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 62.

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek