Egyéb kategória

„Állat, gyerek nem jöhet” – avagy hogyan NEM kéne albérletet hirdetni

Szerintem régen voltak annyira rossz helyzetben az albérletkeresők, mint mostanában. Nem elég, hogy az árak a csillagos ég alját verdesik, úgy veszem észre, hogy kissé elszaladt néhány albérlet-tulajdonossal a ló.

vous - 2017.02.13.
„Állat, gyerek nem jöhet” – avagy hogyan NEM kéne albérletet hirdetni

Értem én, hogy változik a piac, és most éppen a tulajdonosok javára áll a zászló, de azért egy kis alázat nem ártana. Mondom ezt úgy, hogy ismerek olyan tulajdonost, aki nem él vissza a kialakult helyzettel, és normálisabb áron adja ki az albérletét a társainál, az is igaz, hogy a bérlők is korrektek a javából.

Ami viszont zavar, hogy nemcsak az árakban vetették el a sulykot, hanem más dolgokban is.

Forrás:
pexels

Árak

Nagyon ki tudok akadni, amikor valaki ötvenezer forintot képes elkérni egy szobának nevezett lyukért, amiben egy ágy és egy szekrény van összesen. Plusz a rezsi. Ez rablás. Szomorú, hogy ezt valaki ki is fizeti, sajnos nem is nagyon tud mit csinálni a fennálló feltételek miatt, mindenesetre ilyenkor azért mélyen elgondolkodnék magamban, hogy biztos ér-e az albérletem annyit, amennyiért ki akarom adni. És ha nem, akkor legalább egy kicsit barátságosabbá teszem, feljavítom. Apropó, vannak, akik még házasság után is megosztják a lakásukat idegenekkel, olvassátok csak!

Rossz hirdetés

Néha egyenesen kiakasztó, mennyire rosszul kommunikálnak a hirdetők. Amennyire jól kiírják az árakat, éppen olyan rosszul töltik fel a képeket és írják meg a hirdetést. Azt már rutinból kezelem, hogy ha fejjel lefelé töltik fel a képet, akkor a laptopot megfordítom, de nem ártana odafigyelni pár dologra. Napfénnyel szemben NEM fotózunk, mert a szoba fekete lesz, és azon még a Photoshop se segít. Ez csak akkor nem baj, ha amúgy is egy fekete lyukat szeretnétek kiadni.

Az olyan művészfotók, mint képek a virágról, a szekrény sarkáról meg a fürdőszoba ajtókilincséről, nem informatívak. Ebből nem derül ki a lényeg: a lakás ár-érték arányban jó vagy nem, otthonos vagy nem, a fürdőszobában van-e penész, cirkófűtés van vagy konvektoros (ezt gyakran elfelejtik leírni), vagy hogy éppen az ágy milyen, a konyhában lehet-e főzni esetleg, vagy nincs is tűzhely.

A hirdetés alapszabálya, hogy legyetek informatívak, tehát adjatok meg minden paramétert. Ez amúgy a hirdetők érdeke is lenne, mert így biztosan jelentkeznének bérlők, de így maximum a kiixelésig jutnak.

Forrás:
pexels.com

Takarítás

A képeken látszik, ha kupi van, és senki nem szeret úgy kauciót kifizetni, hogy kuplerájba érkezik, de távozáskor elvárják, hogy csillogósra takarítsa az albérletet, mert ha nem, a kauciója bánja. True story.

Túl sok kizáró ok

Nem mehetünk, mert gyerek van, pasi van, dohányzunk, fiút nem vihetünk fel, mert milyen már az, állat nem jöhet, mert szétszed mindent, büdösít, a kisbaba nemkülönben. Szóval dolgozzunk látástól vakulásig, alig legyünk az albérletben, de fizessünk becsületesen. Ez kicsit sántít, nem?

szoba lakás rend

Így lesz a kis lakásból luxusotthon – mert a jó dolgokból keveset adnak

A luxusenteriőrök és a kis lakás elsőre összeegyeztethetetlen kombinációnak tűnnek, pedig ha ügyesek vagytok, működhet ez a fúzió. Hogy mi kell hozzá? Egy apró lakás, rengeteg praktikus ötlet, egy jó belsőépítész vagy lakberendező, és persze pénz. Na igen, sok pénz.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek