Egyéb kategória

De maradjon köztünk! – Így kedveskednek titokban a dolgozók, ha a vásárló barátságos velük

Egy tökéletes világban mindenki kedves és figyelmes lenne a másikkal, a türelmetlenséget vagy az ingerlékenységet pedig még csak hírből sem ismernénk. Valójában viszont a stressz miatt sokszor észre sem vesszük, milyen barátságtalanul bánunk másokkal. Most néhány dolgozó mesélte el a Whisper appon, hogyan kedveskednek azoknak a vevőknek, akik illedelmesek velük.

vous - 2017.02.20.
De maradjon köztünk! – Így kedveskednek titokban a dolgozók, ha a vásárló barátságos velük

Amikor szilveszter előtt bementem egy üzletbe, megláttam egy nagyon klassz ruhát, és rögtön beleszerettem. Sajnos a méretemben már pont nem volt, de azért gondoltam, egy kérdést megér a dolog. Az eladólány pedig annyira kedves volt, hogy addig telefonálgatott körbe a többi üzletbe, míg talált nekem egyet. Egy apró cselekedet, de nekem feldobta a napomat! A Whisper appon most többen is elmesélték, ők mit tesznek, ha egy vásárló nagyon kedves velük.

1. Egy kis kedvezmény

„Egy üzletben dolgozom. Ha egy vásárló nagyon kedves velem, és nem kezel úgy, mint valami rabszolgát, oda szoktam neki adni az alkalmazotti kedvezményemet.”

2. Minden kő alatt

„Egy boltban dolgozom. Ha a vevő kedves, minden követ megmozgatok, és mindenhol ellenőrzöm, van-e esetleg abból, amit keres – a raktárat, az online shopot, más üzleteket. Ha bunkó? Bocs, már elfogyott!”

Objektum doboz

3. Hupsz, „véletlen” volt…

„Az áruház, ahol dolgoztam, egyik pillanatról a másikra bezárt, és hatalmas leárazást tartottak. Az egész szitu teljesen őrült és hektikus volt, de a menedzsert egyáltalán nem érdekelte, úgyhogy ’véletlenül’ elfelejtettem felütni az egyik kedves vásárlónak egy elég drága szőnyeget.”

4. Extra meglepi

„Egy gyorsétteremben melózom. Néha, amikor valaki kedves és illedelmes, valami extrát teszek a rendelésük mellé, például több krumplit pakolok nekik, vagy eggyel több chicken nuggetst teszek a dobozukba.”

5. Pluszköltségek

„A melóban, ha egy vásárló jó fej velem, nem számítok fel extra költséget a mártás miatt. Ha viszont illetlen, akkor biztosra veheti, hogy 0,30 dollárt kérek el a 0,25-ös mártásért; fél dollár a bunkóság miatt!”

Objektum doboz

6. Olcsóbb végösszeg

„A Macy's áruházban dolgozom, és ha valaki kedves velem, majdnem mindig adok neki kedvezményt. Imádom a vidám arckifejezést, amikor közlöm velük, hogy ’adok ma 25% kedvezményt, jó?’”

7. Több nasi!

Moziban dolgozom, és ha valaki kedves velem, mindig több pop-cornt teszek a dobozába. Ennyire egyszerű. Legyetek tekintettel arra, hogyan bántok velünk, mert nem a mi hibánk, hogy a filmek ennyire drágák.”

Győri Zsófia Munkahelyet váltani nem csak lehet, kell is – elmondom, mikor és hogyan

Hihetetlen történetek arról, miért rúgták ki ezeket az embereket a munkahelyükről

Mindennap bemenni a munkahelyre, dolgozni átlag napi 8 órát, és leküzdeni az ezzel járó stresszt – oké, nem kis feladat, az tény. De hogy az alábbi alkalmazottak mit gondoltak, amikor bejátszották ezeket a dolgokat, elképzelni sem tudom! Most a Redditen meséltek el vezetők néhány hihetetlen történetet, aminek kirúgás lett a vége.

A meglepő sztorikat ITT olvashatjátok.

Ajánlott cikkek