Egyéb kategória

Ezért lesz ma tele piros X-ekkel a kezdőlapotok Facebookon

Ha ma, február 23-án megnyitjátok a Facebookotokat, akkor valószínűleg piros X-ek tömkelegével fogtok találkozni, ahogy végiggörgetitek a kezdőlapotokat – piros X-es profilképek, piros X-es pólók, piros X-es hírességek. Eláruljuk, mi ennek az oka!

vous - 2017.02.23.
Ezért lesz ma tele piros X-ekkel a kezdőlapotok Facebookon

Ezek az X-ek fontos problémára hívják fel a figyelmet: a modern rabszolgaságra és az emberkereskedelemre. Rávílágítanak, hogy a rabszolgatartás még napjainkban is jelen van, becslések szerint 20–40 millió ember sorsát érinti világszerte – írja az attn.com.

lány haj tó

Modern kori rabszolgaság: tudjátok, hány ember él így hazánkban?

Ti tudtátok, hogy Magyarországon 35 600 ember él rabszolgaként? Sőt, világszinten ezt a számot 35,8 millióra becsülik. Megdöbbentő, ugye? Most a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmunkat érintő súlyos problémára.

A teljes cikket ITT olvashatjátok!

A rabszolgaság és az emberkereskedelem modern formái közé tartozik a gyerekmunka, a szexuális rabszolgaság, a kényszerházasságok és a házi rabszolgatartás. Ezeket a gyakorlatban azért nehéz felderíteni és megszüntetni, mert sok helyzetben jogilag védve vannak az elkövetők, hiszen törvényes foglalkoztatásnak álcázzák a rabszolgatartást – például mezőgazdasági munkának, takarításnak, amivel el tudnak számolni.

Objektum doboz

A napokban egyébként Ashton Kutcher is felszólalt a modern rabszolgaság és szexuális célú emberkereskedelem ellen – természetesen ő is viselte a ruháján a tiltatkozás jelképét, a piros X-et.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.