Egyéb kategória

MacGyver is megirigyelhetné – 5 pofonegyszerű hack, ami minden nő életét megkönnyíti

Állandóan lecsúszó melltartópánt, összekeveredő kulcsok, vagy vállfáról lecsúszó blúzok? A mindennapi bosszantó apróságok kiküszöbölhetők egy kis kreativitással és nagyjából 5 szabad perccel. Amikor pedig azt mondom, kreativitás, nem kell megijedni: a legjobb ötletek mindig a legegyszerűbbek. Ha nőből vagytok, egészen biztosan hasznát veszitek majd annak az öt pár perces trükknek, amit most bemutatunk.

vous - 2017.02.27.
MacGyver is megirigyelhetné – 5 pofonegyszerű hack, ami minden nő életét megkönnyíti
Textilkiegészítők

Textilkiegészítők
Forrás:
Alexandra

1. A melltartópánt többé nem kalandozik, hanem a helyén marad

Egy melltartó számtalan hibalehetőséget rejteget: nem elég, hogy meg kell találnunk a tökéletes méretet – de az sem ártana, ha miután megtaláltuk a méreteinkhez passzoló darabot, az a helyén is maradna. A hátul lévő három különböző sorban elhelyezkedő kapcsok például azt a célt szolgálják, hogy a mosás során kitáguló melltartót egyre szorosabbra kapcsolhassátok – de mi a helyzet a pántokkal?

Még a legszuperebb fehérnemű pántja is lazul az egész napos mozgolódás hatására, majd ha kellően sokat lazult, akkor bizony le is csúszik. Ennek vége! Mindössze egy biztosítótűre lesz szükségetek, amivel hátul összefoghatjátok a két pántot és VOILÁ! Egész nap a helyén marad minden.

Forrás:
VOUS

2. A szükséges kulcs azonnal kézre áll

Minden kulcscsomón több kulcs van a kelleténél: egy a kapuhoz, egy az ajtórácshoz, egy az ajtó sima kulcslyukához, egy a reteszhez, egy a biztonsági zárhoz – de ki a fene tudja ezeket mind megkülönböztetni? Bár a legtöbb kulcsmásoló árul kulcsra húzható műanyag kis tokokat, igazából még ennyit sem kell költenetek a probléma megoldásához.

Elég csak a körömlakkjaitokat elővenni, amik segítségével ti is könnyedén megjelölhetitek, hogy melyik szín melyik zárat jelölni. A festést érdemes estére hagyni, és csak reggel bedobni a táskátokba a kulcscsomót, mert így tuti nem fog karcolódni vagy nyomot hagyni.

Forrás:
VOUS

3. Viszlát, bolyhok és szöszök!

Ha vesztek egy ruhadarabot, szinte csak idő kérdése, hogy megjelenjen rajta a stílus (szerintem) legnagyobb ellensége: a bolyhok. A bolyhosodás még a legmenőbb darabot is elhasználódottá, régivé, divatjamúlttá teszi – HA nem tesztek ellene semmit.

Ugyanis tehettek, méghozzá egyszerűen: egy borotva és egy cellux segítségével. Mindössze annyit kell tennetek, hogy a borotvával óvatosan „végiggereblyézitek„ a bolyhos szövetet, majd az esetleg még ottmaradó apró szöszöket összeszeditek egy cellux segítségével.

Forrás:
VOUS

4. A felső ott is marad, ahova tettétek: a vállfán!

Adott a gardrób, amit próbálnátok rendben tartani, de mindig minden lecsúszik a vállfákról és a földön landol? Pofonegyszerű rá a megoldás! Néhány befőzőgumit feszítsetek ki a vállfa végén, így a gumi felszíne meg fogja akadályozni, hogy a szövet lecsússzon. Kivágott felső híján mi most kendővel teszteltük, de tanúsíthatom: működik.

Forrás:
VOUS
reggeli készülődés

Legyen a reggeli készülődés gyerekjáték – csináljátok utánam!

Imádunk öltözködni – ezt nem tagadjuk, kivételek a reggelek, amikor a nagy sietségben azt sem tudjuk hirtelen, hogy mit vegyünk fel. Ilyenkor jön a „nincs egy rongyom” felkiáltás, pedig pont az a baj, hogy túl sok ruhánk van, vagy hogy nem megfelelően tároljuk őket a szekrényben. Hát persze hogy ilyen körülmények között nem találjuk meg azt, amit keresünk. Hogy ez többet ne fordulhasson elő, adok néhány tippet, ami gyakorlatban ugyan némi előkészítést igényel majd, de imádni fogjátok, ezt megígérhetem!

Korábbi cikkünk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

5. A legmakacsabb szoros cipő is megadja magát

A cipőtágítás teljesen hétköznapi dolog: mindenki vásárol az élete során legalább egy (de igazából jóval több) olyan cipőt, ami bizony egy kicsit szűkebb a kelleténél – vagy a fazonjánál fogva nyomja valamelyik lábujjat. A hegyes orrú cipők például sokszor szorítanak itt-ott, de erre is van egy szuper megoldás. Ha nagyon ráértek és kicsit több pénzt áldoznátok rá, akkor érdemes cipészhez fordulni, aki szakszerűen fogja nektek kitágítani a lábbelit. De tudnotok kell, hogy olcsóbb és egyszerűbb megoldás is létezik:

  1. Egy hűtőtasakba töltsetek vizet.
  2. A tasakot a sarkával a cipő orra felé helyezzétek a cipőbe.
  3. A cipőt tegyétek be egy estére a fagyasztóba.

Forrás:
VOUS

Mivel a jég térfogata nagyobb, mint a vízé, a fagyás során jéggé váló víz szépen meglazítja majd a cipőt. Két dolgot azért érdemes szem előtt tartani:

  1. csak a bőrcipők tágulnak,
  2. a hűtőtasak sértetlenségét mindenképpen ellenőrizzétek le használat előtt, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részetek. (Az általam frissen vásárolt lyuk- és szakadásmentes darab például eresztette a vizet.)

Ti kipróbáltátok már valamelyiket?

Címkék: #hack #lifehack #nők
Ajánlott cikkek