Egyéb kategória

Ezek a növények a legsötétebb lakásban is garantáltan jól érzik magukat

A növények gyakran sok gonddal járnak: locsolás, átültetés, elegendő napfény biztosítása. Utóbbi tény miatt sokan azt gondolják, hogy sötét lakásban nem is lehet virágot tartani. Nincs igazuk! Összeszedtünk ugyanis néhány olyan fajtát, amely nem igényel sok gondoskodást, és a lakás bármely, akár az ablaktalan pontján is tartható.

vous - 2017.02.27.
Ezek a növények a legsötétebb lakásban is garantáltan jól érzik magukat

Páfrány

Rögtön a lista legigényesebb növényével kezdem a sort, de ne ijedjetek meg! A páfrány vadon is talajszinten, félhomályos környezetben nő. Így a lakás sötétebb pontját is könnyen feldobhatjátok vele, egyedül a párára kell figyelnetek: a páfrány ugyanis a magas páratartalmat szereti – ezért a fürdőszoba is remek hely lehet a számára.

Objektum doboz

Sárkányfa

Trópusi hangulat egy nem túl fényes lakásban? A sárkányfa a megoldás! Ez az a növény, amelyet jóval nehezebb megölni, mint ápolni. Csak legyen nedves a földje, óvjátok a napfénytől és néha metszétek meg, az elburjánzás megelőzése érdekében. Ne higgyetek a nevének, még tüzet sem hány!

Objektum doboz

Kúszó filodendron

A filodendron az egyik legkedvesebb választás a témában, a számtalan variációja miatt. A kúszó, szív levelű fajtája a kisebbek közül való, otthon érzi magát a könyvespolcra futtatva, egy asztalon, vagy épp valahonnan lelógatva. Könnyen ápolható, de a közvetlen napfénytől óvni kell.

Objektum doboz

Agglegénypálma

Bárkitől is származik az elnevezés, nagyon találóra sikeredett, ezen növény tartása ugyanis még az agglegényeknek sem okozhat gondot. A ZZ (Zamioculcas zamiifolia) pálmának is hívott típust gyakran tartják irodákban, de egyre közkedveltebb választás az otthonokba is. Kevés vizet és egy sötét sarkot igényel.

Objektum doboz

Anyósnyelv

Ha a listából egyik növény sem jött még be nektek, akkor az anyósnyelv biztosan be fog. Akár hetekre magára hagyhatjátok, ugyanolyan jól fog kinézni, mint addig. Az igénytelensége mellett a levegőtisztító képessége is figyelemre méltó, sőt jól elvan a fürdőszobában is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek