Egyéb kategória

A Farkas drámája – Hugh Jackman utolsó szuperhősmozija

Március 2-án mutatják be itthon a képregényrajongók idei első várva várt filmjét, a Logan: Farkast. Az X-men-filmekből már jól ismert Farkas utolsó különálló mozija, amiben Hugh Jackman utoljára alakítja a karaktert. Én már láttam a filmet, és be kell, hogy valljam, nem erre számítottam. Spoilermentes élménybeszámoló következik!

vous - 2017.02.28.
A Farkas drámája – Hugh Jackman utolsó szuperhősmozija

A '80-as évek elejétől kezdve Rozsomák a Marvel egyik legnépszerűbb szuperhőse, a mai napig nem tud vele betelni a nagyközönség. Hugh Jackman a 2000-ben megjelenő X-men: Kívülállók film óta alakítja a karaktert (ugyan filmes fordításban Farkas névre hallgat), nem csoda, hogy 17 év után már belefáradt a szerepbe.

Nemrég jött a hír, hogy nemcsak ő, hanem az X professzort alakító Patrick Stewart is elköszön a karaktertől, átadva helyét James McAvoy-nak, aki jelenleg a fiatal X professzort alakítja az újabb filmekben.

Egyik szemem sír, a másik nevet, amiért búcsúzunk tőlük, viszont a Logan valami fantasztikus lett.

Na jó, igazából mindkét szemem sír, annyira drámaira sikeredett a film.

Könnyeimet visszatartva ültem a sajtóvetítésen, nehogy kinézzenek onnan. Teljesen meghatott az egész, talán még mindig a sokk hatása alatt állok.

Objektum doboz

A kezdeti feltételezések szerint a népszerű Old Man Logan képregény történetét vették volna a film alapjául Jackman legutolsó kalandjához az ikonikus szerepben, a stúdió szabad kezet adott, így ő és James Mangold rendező jobbára saját elképzeléseit valósította meg. Nagyon jól tették!  Régen láttam ennyire komoly szuperhősfilmet, igazából azt leszámítva, hogy mutánsokról van szó, egy egészen életszerű történetet kaptunk.  

James Mangold rendező ahelyett, hogy a karakterek szupererejét emelné középpontba, inkább az emberi oldalukat mutatja be.

Ettől teljesen megváltozik az egész film, és megváltozhathatja a szuperhősfilmekről alkotott véleményünket is. Nem minden a szupererő, azt hiszem, Logan ezt most bebizonyította nekünk. Nem túlzok, ha azt mondom, Hugh Jackman legjobb alakítása Farkasként, méltó búcsú a karaktertől!  

Amikor megtudtam, hogy a film R besorolást kapott  – ami Magyarországon a 16-os karikát jelenti –, akkor egyből a Deadpool jutott eszembe, mert az első szuperhősfilm volt, ami ezt a besorolást kapta, hiszen a nagyszájú zsoldos megérdemelte, hogy igazán vad lehessen a filmvásznon is. Nos, a Logan dupla ennyire brutális!

A képregény-rajongók végre megkapták az igazi Farkast, ugyan idős és megfáradt, de még van benne erő egy utolsó nagy harchoz.

Objektum doboz

A film rejtélyes női karaktere, a 11 éves Laura friss hatású a nagy öregek mellett. A Dafne Keen által alakított karakter méltó utódja lehet a Farkasnak, én személy szerint nagyon örülnék, ha a jövőben követhetnénk, hogy mi történik vele. Biztos vagyok benne, hogy van még elég ötlet a készítők tarsolyában! 

Objektum doboz

Nézzétek meg a filmet, ha szeretitek az akciódús jeleneteket és a drámai sorsokat. Ha nem vagytok ezek kedvelői, akkor engedjétek el a pasitokat a haverjaival, mert ez most az ő filmjük!

A premierig hangolódjatok Johnny Cash Hurt című dalával, ami tökéletesen passzol a film hangulatához.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek