9-negyzetmeteres-lakas-new-york

Vigyázzatok! A magyar ingatlanpiacon is lesben állnak az albérletcsalók

Egy albérletet kivenni komoly felelősség, de nemcsak a szerződés átolvasásánál kell alaposnak lennetek, hanem már akkor, amikor még csak érdeklődtök egy ingatlan után. A csalók ugyanis mindenhol lesben állnak.

Korábban szerzőtársam, Andi már körbejárta nektek azt a témát, hogy mi a baj a mostani albérethirdetésekkel, én pedig szeretném a saját történetemmel bemutatni, mikor van biztosan egy csalóval dolgotok. Tavaly a 24.hu egyik cikkében már találkoztam egy szinte ugyanilyen esettel, és látva, hogy még mindig ezzel a „trükkel” próbálkoznak egyesek, ismertetném, milyen veszélyek leselkednek rátok, ha hozzám hasonlóan épp otthont kerestek magatoknak.

lakás, szoba, ház

Albérletparák: a bérbeadó bármikor kitehet a lakásból?

Eljön az az idő mindannyiónk életében, amikor szeretnénk kirepülni a szülői fészekből, saját életet kezdeni, külön, önállóan vagy akár kettesben a barátunkkal. Sajnos nem sokan engedhetjük meg, hogy azonnal saját lakást vásároljunk. Szerencsére ekkor sem kell csüggedni, mert lakást ugye bérelni is lehet. De mire kell felkészülnünk bérlés esetén, mit fizetünk mi és mit a bérbeadó? És tényleg bármikor kitehet minket a bérbeadó?

A következő cikkben mindez kiderül.

Bevallom, a hirdetés már messziről bűzlött, ugyanis egy többszobás luxuslakás képei voltak hozzácsatolva, ami valljuk be, alapjáraton is többe kerül a mai árak mellett, mint 100.000 forint. Pláne akkor, ha a parlamenttel megegyező kerületben található. De „mit veszíthetek?” alapon küldtem egy e-mailt a hirdetőnek, azután érdeklődtem, mikor lehetne megtekinteni a lakást. Őszintén, arra számítottam, választ sem fogok kapni, de ami az online postaládámban fogadott, sokkolt.

Az ingatlanos férfi készségesen állt a rendelkezésemre, elmondta, mikortól lehet megnézni és kivenni a kecót. Aztán jött a feketeleves, ami egy remek ajánlatról szólt: ha lerakok 300.000-et, akkor egyedül csak nekem mutatják meg, illetve adják ki az ingatlant. Ugyan már! Remélem, ti is érzitek, hogy mi a probléma ezzel az egésszel. Látatlanban odaadni valakinek „3 lepedőt”??? KIZÁRT DOLOG! És ti se tegyétek, ha véletlenül belefuttok egy hasonló helyzetbe. Ennél már csak az a bosszantóbb, amikor ingatlanirodák pénzért cserébe adnak ki egy olyan, címekkel teli listát, melyen már rég kivett albérletek szerepelnek.

Legyetek óvatosak, hisz tudjuk: „jobb félni, mint megijedni”!

Íme, az ingatlanos válaszlevele:

Forrás:
Faragó Adrienn

Ez volt az előfoglalási nyilatkozat a csatolmányban:

Forrás:
Faragó Adrienn

Ui.: még mindig keresek egy minimum másfél szobás albérletet!☺