Egyéb kategória

Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Egyre több világsztár beszél őszintén arról, hogy milyen szörnyűségek érték őket, mielőtt híresek lettek volna. Evan Rachel Wood és Lady Gaga után most Jane Fonda is bevallotta, gyerekkorában erőszak áldozata lett.

vous - 2017.03.03.
Megrázó vallomást tett Jane Fonda: gyerekkorában megerőszakolták

Jane Fonda az egyik legnagyobb tiszteletnek és szeretetnek örvendő hollywoodi sztár, aki 79 évesen is olyan vagány és vonzó, hogy sokan szeretnének (szeretnénk) hasonlóan elegánsan megöregedni. Most a The Edit magazin legújabb számában azzal a Brie Larsonnal beszélgetett, aki szívügyének tekinti a nők jogainak védelmét. És aki Casey Afflecknek sem tapsolt, mikor a női kollégái bántalmazásával vádolt színész pár napja Oscart kapott.

Hogy rávilágítsak arra, milyen negatív hatásai vannak a férfiközpontú társadalmunknak a nőkre: megerőszakoltak, szexuálisan bántalmaztak gyerekkoromban, és volt, hogy kirúgtak, mert nem akartam lefeküdni a főnökkel. Mindig azt gondoltam, hogy ez az én hibám, hogy valami rosszat tettem vagy mondtam.

Objektum doboz

Fonda elmondása szerint a megrázó vallomást azért „csak” most tette, és nem évtizedekkel ezelőtt, mert 60 évébe telt, mire megtanult kiállni magáért és nemet mondani.

A nő egyetlen fegyvere a nem. Nekem 60 évbe tellett ezt megtanulnom. Ha bárki felajánlott nekem valamit, szerepet, lehetőséget, mindenre igent mondtam, aztán kihasználtak. Nem tudtam, hogyan álljak ki magamért.

A színészlegenda történetét csak még szomorúbbá teszi, hogy édesanyja is hasonló borzalmakon ment keresztül. Frances Ford Seymour mindössze 8 éves volt, amikor szexuálisan bántalmazták, és ezen sosem tudta túltenni magát. Fonda 12 éves volt, amikor édesanyja öngyilkosságot követett el.

Objektum doboz

Jane azóta próbálja a negatívat pozitívra változtatni, és úgy érzi, ha rávilágít arra, hogy az erőszak nem a nő hibája, akkor már elért valamit.

A szexuális erőszak egy egyre terjedő „betegsége” a társadalomnak, ami ellen életem végéig küzdeni fogok.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd az ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Online segítséget itt kaphatsz. Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.