nike_plus_size_1200

Na végre! Plus size kollekciót dob piacra a Nike

A Nike-nak végre leesett: nem csak a vékony csajok szoktak sportolni. Vagy ha a másik oldalról közelítjük meg a kérdést: a plus size nők is szeretnek csinos cuccokba öltözni, amikor futni vagy tornázni indulnak. Itt a világhírű márka első plus size kollekciója!

Vásárlás közben gyakran elgondolkodom azon, miért vagyunk ennyire homogenizálva a fast fashion boltok által. Általában kb. 5 méretben kínálják a ruhákat, a 36-ostól a 42-esig, és aki ennél kisebb vagy nagyobb, az magára vessen. Ugyanígy nem gondolnak az átlagos alkatú, de sokkal alacsonyabb vagy éppen magasabb nőkre sem. Én például a legritkább esetben találok magamnak holmikat a 180 centis magasságommal. Éppen ezért olyan jó azt hallani, hogy egy ekkora világmárka végre gondol az átlagostól eltérő alkatú nőkre is.

Objektum doboz

A Nike elismeri, hogy a nők ma erősebbek, bátrabbak és határozottabbak, mint valaha. A mai világban a sport nemcsak egy elfoglaltság, de egy életforma is. Boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük a sportolókat, függetlenül attól, milyen nemzetiségűek vagy éppen alakúak.

– nyilatkozták a Nike-nál (a teljes kollekciót ITT találjátok). Hatalmas lájk jár azért is, hogy kifejezett figyelmet fordítanak a plus size ruhák kialakítására.

Amikor plus size nőknek tervezünk, nem csak a meglévő dizájnjainkat nagyítjuk fel extra méretre. Ez nem is működne, mivel mindannyiunk alkata más és más, a súly máshogy oszlik el a testen.

Objektum doboz

Objektum doboz