Ha meghalljátok azt a szót, hogy szivárvány, mi jut eszetekbe róla? Nekem a gyerekkor és az instant boldogság. Ha ti is így vagytok vele, akkor elárulom a nap hírét: ha hiszitek, ha nem, itt a legújabb őrület: a szivárványpirítós!
A Vibrant&Pure oldalán bukkantam rá erre a receptre, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnátok! Úgyhogy ragadjatok fakanalat, hiszen pillanatok alatt vidám reggelit dobhattok össze.
Na de hogyan fogjatok hozzá?
Először pirítsátok meg a kenyeret, majd jöjjön a legfontosabb hozzávaló, a krémsajt: tegyetek kis tálakba kb. 2-2 evőkanálnyit belőle, ezt fogjátok majd csodaszépre festeni. Annyi színt keverhettek, amennyit csak akartok. És akkor jöjjön a színezés, ételfesték helyett természetes hozzávalókból. Hát nem szuper? A következőkre lesz szükségetek:
Ha ezekkel elkészültetek, kezdődjön a szivárványszínű kenyérszeletek összeállítása!
Kenjétek meg a pirítósokat egy vékony réteg krémsajjtal, majd tetszőlegesen halmozzatok rá különböző színű kis kupacokat, és késsel kenjétek el, hogy picit összemosódjanak a színek. Ha gondoljátok, ezután még újabb színeket adhattok hozzá, ameddig úgy nem érzitek, hogy tökéletes lesz. Végül pedig a tetejét díszíthetitek színes cukorkákkal, esetleg gyümölcsökkel.
És hogy miért olyan fantasztikus ez a recept? Csak rá kell nézni: finom, édes, eszméletlenül csajos, és ráadásul rengetegféleképpen elkészíthetitek. Az tuti, hogy édesszájúként ez lesz az új kedvencem!
Hát nem fanasztikus így kezdeni a napot? 🙂