Egyéb kategória

Kész, végünk van: itt a szivárványszínű pirítós

Ha meghalljátok azt a szót, hogy szivárvány, mi jut eszetekbe róla? Nekem a gyerekkor és az instant boldogság. Ha ti is így vagytok vele, akkor elárulom a nap hírét: ha hiszitek, ha nem, itt a legújabb őrület: a szivárványpirítós! 

vous - 2017.03.05.
Kész, végünk van: itt a szivárványszínű pirítós

A Vibrant&Pure oldalán bukkantam rá erre a receptre, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnátok! Úgyhogy ragadjatok fakanalat, hiszen pillanatok alatt vidám reggelit dobhattok össze. 

Na de hogyan fogjatok hozzá?

Először pirítsátok meg a kenyeret, majd jöjjön a legfontosabb hozzávaló, a krémsajt: tegyetek kis tálakba kb. 2-2 evőkanálnyit belőle, ezt fogjátok majd csodaszépre festeni. Annyi színt keverhettek, amennyit csak akartok. És akkor jöjjön a színezés, ételfesték helyett természetes hozzávalókból. Hát nem szuper? A következőkre lesz szükségetek:

Objektum doboz

  • A csajos rózsaszínhez a céklalé a legjobb választás, annyit keverjetek bele, ameddig eléritek a vágyott élénkséget. Ha épp nincs otthon, akár a meggylé is jól jöhet.
  • A sárgás árnyalatot gyömbér vagy esetleg kurkuma segítségével érhetitek el, csak keverjetek kb. 2 teáskanálnyi port a krémsajthoz.
  • A szeder tökéletes lila színt varázsol, tegyétek egy turmixgépbe, és már kész is!
  • A szuper zöld árnyalatot matcha teával készíthetitek el.
  • Végül pedig, a kék színhez használhattok áfonyát.

Ha ezekkel elkészültetek, kezdődjön a szivárványszínű kenyérszeletek összeállítása!

Kenjétek meg a pirítósokat egy vékony réteg krémsajjtal, majd tetszőlegesen halmozzatok rá különböző színű kis kupacokat, és késsel kenjétek el, hogy picit összemosódjanak a színek. Ha gondoljátok, ezután még újabb színeket adhattok hozzá, ameddig úgy nem érzitek, hogy tökéletes lesz. Végül pedig a tetejét díszíthetitek színes cukorkákkal, esetleg gyümölcsökkel.

Objektum doboz

És hogy miért olyan fantasztikus ez a recept? Csak rá kell nézni: finom, édes, eszméletlenül csajos, és ráadásul rengetegféleképpen elkészíthetitek. Az tuti, hogy édesszájúként ez lesz az új kedvencem!

Hát nem fanasztikus így kezdeni a napot?  🙂

Ajánlott cikkek