Egyéb kategória

Légiutas-kísérők meséltek: ez az első dolog, amit megfigyelnek az utasokon

Amikor először találkoztok valakivel, rengeteg apróságot leszűrnek rólatok, rögtön az első percekben. Ugyanez pedig például egy repülőtéren is igaz; most légiutas-kísérők mesélték el a The Sun magazinnak, mi az első dolog, amit megfigyelnek az utasokon.

vous - 2017.03.05.
Légiutas-kísérők meséltek: ez az első dolog, amit megfigyelnek az utasokon

Sjaak Schulteis, 30 éve légiutas-kísérő

1. „Mindig figyelmet fordítunk az utasok anyanyelvére, és megnézzük, van-e a kezükben magazin vagy újság. Ha beszélem a nyelvet, azon köszönök nekik, és remélem, hogy jól tippelek.„

2. „Ha egy utas részegen vagy valamilyen kábítószer hatása alatt akar feljönni a fedélzetre, nem biztos, hogy beléphet a gépre. Általában az első benyomás a helyes, és visszaküldhetünk olyan embereket, akik veszélyeztethetik a repülést.”

repülés repülő

Ez történik igazából, ha nem kapcsoltok repülő üzemmódba a telótokon repüléskor

Ha ültetek már repülőn, pontosan tudjátok, hogy indulás előtt a mobilotokat ki kell kapcsolni, vagy legalább repülő üzemmódba váltani. De vajon mi történik, ha valaki mégsem követi a szabályokat?

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

Janice Bridger légiutas-kísérő

1. „Ha egy utas nem érti az angol nyelvet, nem érti a biztonsági utasításokat sem. Így azt sem tudják elolvasni, hogyan kell például kinyitni az ajtót, ha gond van. Emiatt lehet, hogy valaki nem ülhet a kijárat sorában.”

2. „Mindig figyelmet fordítok olyan tulajdonságokra, amik miatt valaki nem ülhet a kijárat sorában. Például aki ott ül, annak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy kinyissa a nehéz ajtót.”

3. „Ha látok valakit, aki elég erős és fitt, megjegyzem az arcát, és hogy hol ül. Ha egy veszélyes helyzet alakul ki, megkérem ezt a személyt, hogy ha tud, segítsen. Ez akár az is lehet, hogy egy helytelenül viselkedő utast vissza kell tartani. Mindig remélem, hogy nem kerül sor rá, de a biztonság kedvéért felkészülünk rá.”

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek