Egyéb kategória

Szinte kötelező: öt ’80-as, ’90-es évekbeli film, amit újra kell néznetek!

Filmet nézni mindenki szeret, régi filmeket meg főleg. Ebből az elgondolásból összegyűjtöttem nektek öt olyan '80-as, '90-es évekbeli filmet, amit mindenképpen újra kell nézni. Higgyétek el, szuperek!

vous - 2017.03.10.
Szinte kötelező: öt ’80-as, ’90-es évekbeli film, amit újra kell néznetek!

1. Dolgozó lány, 1988

Nem is olyan régen láttam ezt a klasszikust és nem értettem, hogy miért nem tudtam mindezidáig erről a minden lány számára kötelező filmről. A Dolgozó lány felüdülés lesz a mostani olykor-olykor tinglitangli csajos filmek után. Nem utolsósorban láthatjátok Melanie Griffitht, Harrison Fordot és Sigourney Weavert fiatalon.

Objektum doboz

2. Top Gun, 1986

Tom Cruise 24 (!) évesen! Nincs több mondandóm! Ja, de: Val Kilmer fiatalon!

Objektum doboz

3. A vasmacska kölykei, 1987

Goldie Hawn csodálatos, és az volt kerek 30 évvel ezelőtt is. Kiskoromban láttam A vasmacska kölykeit és rádöbbentem, hogy újra kell néznem, mert még túl kicsi voltam ahhoz, hogy felfogjam és megértsem, bár már akkor is lenyűgözött.

Objektum doboz

4. Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!, 1991

Ez volt az első film, amit VHS-en megnéztem. Megnéztem? Anyukám felvette, én pedig kakaóval a kezemben nagyjából 5 éven keresztül csak ezt néztem. Majd tinikoromban jött a felismerés, hogy azta, ebben a filmben

Christina Applegate és David Duchovny játszik!

– tutira újranézős!

Objektum doboz

5. Showgirls, 1995

Nem, ezt a filmet nem láttam ötévesen, fura is lett volna, mivel ez a mozi felér egy softpornóval, hivatalosan erotikus film a besorolása. Tudtátok, hogy a film forgatókönyvét a magyar származású amerikai forgatókönyvíró és producer, Joe Eszterhas jegyzi? További érdekesség, hogy a filmben a törtető, gonosz és divatimádó Cristal Connors karakterét az a Gina Gershon alakítja, aki később eljátszotta Donetella Versacét a Versace-ház című életrajzi filmben. (Azt is nézzétek meg, zseniális!)

Apropó, Versace!

A film egyik kultikus jelenete, amikor a főszereplő, Nomi Malone életében először mondja ki a divatmárka nevét: „verszész”.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek