Senki nem akar egészségre káros vegyi anyagokkal kezelt zöldségeket és gyümölcsöket enni, és nagy félelmünkben gyakran fordulunk a boltok organikus vagy bioélelmiszereket kínáló pultja felé. Csakhogy néha az egyetlen különbség a bio és a sima között az ár.
Sajnos a világ legtöbb zöldségét és gyümölcsét kénytelenek a termesztők vegyi anyagokkal kezelni, hogy távol tartsák a bogarakat és a fertőzéseket. És ezeknek a maradékai az esetek nagy százalékában még akkor is ott vannak az árun, amikor mi a kezünk közé kapjuk. Néhány növény azonban több vegyszert „tárol” magán, mint a többi, és ez fordítva is igaz. A kemény kéreg például egészen jól megvédi a zöldség vagy gyümölcs húsát a szennyeződésektől.
A szakemberek szerint éppen ezért az alábbi növényeknél pénzpazarlás a bio változat megvásárlása: