carrie_bradshaw_lakas_1200

Szeretnétek Carrie Bradshaw vagy Ted Mosby lakását? Ennyibe kerülnének valójában

Vannak olyan sorozatok, ahol a hús-vér szereplők mellett volt még egy felejthetetlen és pótolhatatlan karakter: a lakás. Ki ne emlékezne Carrie Bradshaw manhattani kislakására, vagy éppen arra a hatalmas nappalis otthonra, amin Monica Geller és Rachel Green osztozott a Jóbarátokban? Már csak az a kérdés: vajon a szereplők megengedhették volna maguknak ezeket az ingatlanokat?

A Szex és New York nézése közben számunkra nem az volt a legnagyobb rejtély, hogy ki lesz majd a csajok párja a sorozat végén, hanem az, hogy Carrie Bradshaw, aki heti egy darab cikket írt, hogyan engedhette meg magának azt a lakást Manhattanben, meg azt a rengeteg dizájnerruhát és -cipőt. Most végre kiderült, hogy valójában mennyit kellene perkálni egy ilyen apartmanért. És előre szólunk:

sokkal többet, mint amennyit Carrie adott érte.

Az, hogy ezek a sorozatok nem reálisak, egy dolog, de hogy ennyire elrugaszkodjanak a valóságtól, az szerintünk már túlzás. Nem fogjátok elhinni, de amikor Carrie azt mondja a sorozatban, hogy havi 750 dollárt (kb. 217 000 forintot) fizet a lakásért, elég vaskosat hazudik. Egy ilyen ingatlan albérleti díja nagyjából 2800 dollárnál, azaz 809 000 forintnál kezdődik. Nem létezik, hogy ezt megengedhesse magának.

Objektum doboz

Aztán ott vannak a Jóbarátok. Monica eleinte egy görkoris étteremben volt felszolgáló, később pedig szakács lett. Rachel is elég lentről kezdte, mire eljutott a Ralph Laurenig. A sorozatban egyszerűen megmagyarázzák azzal, hogy Monica a nagymamájától örökölte a lakás albérleti jogát, és ezért egy alacsony, fix összeget fizet, összesen 200 dollárt. Ami elég hihetetlen, mert a New York-i ingatlanszakértők szerint ma kb. 4500 dollárra (1 300 000 forintra) rúgna a díja. Még ha ketten laktok is együtt, akkor is ki kellene fizetnetek 750 000 forintot.

Objektum doboz

És mi a helyzet a Pletykafészekből (Gossip Girl) ismert Van Der Woodsen penthouse-zal? Egy Central Park melletti toronyház legfelső emeletén kialakított belső többszintes lakás ma 35 000 000 dollárba (több mint 10 milliárd forintba!) kerülne.

Aztán ott van a lakás az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) című sorozatból, amiben az összes szereplő élt már valamikor. A két hálószobás, amerikai konyhás csoda havonta nagyjából 3000 dollárba (867 000 forintba) kerülne. Az már csak hab lenne a tortán, ha az épület aljában bújna meg a törzshelyed, mint a sorozatban a McLaren’s.

Objektum doboz

A lényeg: ha New Yorkba költöznél, ne számíts arra, hogy ilyen menő lakásokban fogsz majd élni. Kivéve, ha rengeteg pénzed van…