Egyéb kategória

6 apróság, amitől csúnyábbnak érezhetitek magatokat – itt az ideje változtatni

Jelentkezzen közületek az, aki teljesen elégedett önmagával, aki nem érzi néha csúnyának magát, és akinek megingathatatlan az önbizalma. Gondoltuk. Nem vagytok sokan (ha egyáltalán). Itt van például 6 teljesen jelentéktelen dolog, amitől alapból csúnyábbnak érezzük magunkat.

vous - 2017.03.16.
6 apróság, amitől csúnyábbnak érezhetitek magatokat – itt az ideje változtatni

A szépség relatív fogalom, függ a külsőnktől és a belsőnktől is. Ha ápoltak vagytok, önazonosak és kiegyensúlyozottak, akkor egyrészt ti sem fogjátok csúnyának gondolni magatokat, másrészt az emberek is a természetes szépségeteket fogják észrevenni. Az önbizalom a kulcs, amit nehéz felépíteni, ellenben nagyon könnyű lerombolni.

Legalább ti ne tegyétek ezt magatokkal.

1. Kitesztek a Facebookra egy szelfit, és alig lájkolja valaki

Ismerős… Hosszú perceket szórakoztok azzal, hogy a legjobb szögből a legjobb oldalatokat mutassátok, büszkén kiposztoljátok, aztán nem történik semmi. Anyukátok meg a legjobb barátnőtök belájkolja, de ennyi. Értjük mi, hogy rögtön az jut eszetekbe, hogy a fotóval, vagy még rosszabb esetben veletek van baj, pedig ez csak a közösségi média sajátossága. Lehet, hogy az ismerősök nem is látták a fotót, szóval nincs okotok elkeseredni.

Objektum doboz

2. Túl sokáig álldogáltok a tükör előtt

Ez lehet sminkeléssel vagy egyszerűen magatok vizslatásával töltött idő. Nem feltétlenül jó, ha a megszokottnál többet időztök ott, mert így elkerülhetetlenül olyan „hibákat” is megtaláltok, amiket soha senki nem venne észre. Az egy dolog, hogy például randi előtt szépen le szeretnétek alapozni az arcotokat, de ez átcsaphat oda, hogy aztán minden icipici bőrhibát, kitágult pórust, eltévedt fehér szőrszálat észre fogtok venni. Végül eljuttok oda, hogy már nincs is kedvetek elindulni, mert hát ugye a randipartner ezeket biztosan észre fogja venni. (Nem fogja.)

Objektum doboz

3. Rossz hajjal ébredtek

Ez mindenkivel előfordul. Rövid, hosszú, göndör, egyenes hajú emberrel, sőt nőkkel és férfiakkal egyaránt. Reggel a buszon hányszor láttok olyan pasikat, akiknek összevissza áll a hajuk, mert elaludták, de kicsit sem zavartatják magukat? Válaszolunk helyettetek: sokszor. Nem kell minden egyes szálnak tökéletesen állnia, nem ettől lesztek vonzóak.

Objektum doboz

4. Nem úgy sikerült a smink, ahogy elterveztétek

Kinéztetek a YouTube-on egy vagány sminktutorialt, és lelki szemeitek előtt már meg is jelent csodálatosan kifestett énetek, aki után megfordulnak a pasik az utcán. Ehelyett a valóság egészen más lett, a vonal elcsúszott, a rúzs elkenődött, vagy ki tudja, még mi történt. Ez azért nem a világvége. Tudatosítsátok, hogy nem ti vagytok a csúnyák, akiken nem áll jól a smink, hanem mindössze ezt még gyakorolni kell.

Objektum doboz

5. Úgy érzitek, hogy levegőnek néznek titeket

Ez is egy olyan dolog, ami néha mindenkivel előfordul, de a magabiztos emberek csak legyintenek rá, és újabb elfoglaltság után néznek, míg mi, többiek összeomlunk a szomorúság alatt. Néha tényleg megtörténhet, hogy az iskolában vagy a munkahelyen nem figyelnek ránk (lehet, hogy nem is próbáljuk magunkra irányítani a figyelmet?). De az is lehet, hogy nekünk van rossz napunk, és ezért érezzük, hogy a többiek levegőnek néznek. Ne gondoljatok azonnal a legrosszabbra!

Objektum doboz

6. Pattanásos lett az arcotok

Erről tudnék mesélni. Nálam az ételintolerancia okozta, de még rengeteg oka lehet, amiért reggel olyan kráteres fejjel ébredtek, mint a Mars. Ettől még ugyanazok a vicces, okos, kedves és imádni való emberek vagytok, mint eddig voltatok, csak egy-két bőrhibával gazdagabban. Na és? Elő a korrektorral, és senki észre sem fogja venni. Ha meg igen, abban is biztosak lehettek, hogy nem fogják az orrotok alá dörgölni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek