Egyéb kategória

Itt az új Chanel táska, amiért rajongani fogtok! Ő a „Gabrielle”

A Chanel számtalan ikonikus táskát dobott már piacra több mint 100 éves története során. Egy Chanel táskát szinte bárki felismer, még az is, aki kevésbé érdeklődik a divat iránt. A láncos szíj, a steppelt anyag (legyen szó bőrről vagy textilről) és a két egymásba fonódó C betűből álló logó csak erre a márkára jellemző. Most újabb mérföldkőhöz értek: bemutatták a következő ikonikus táskájukat.

vous - 2017.03.21.
Itt az új Chanel táska, amiért rajongani fogtok! Ő a „Gabrielle”

A Chanel, a Louis Vuitton és a Fendi szerintünk a táskák szentháromsága. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, de egy ilyen márkájú kiegészítőt tényleg mindenki felismer akár az utcán is. Coco Chanel már a '20-as években megalkotta a vállra vehető borítéktáskát, azóta pedig számtalan új fazonnal és formával bővült a francia divatház kínálata.

Jöjjön egy kis divattörténelem!

  • Az 1920-as években Coco Chanel ráerősített egy vállszíjat egy clutch-ra, így jött létre az első Chanel borítéktáska.
  • 1955-ben Coco megalkotta a 2.55 elnevezésű táskát (a név 1955. februárra, az elkészítés dátumára utal), ami azóta is a legismertebb táska valószínűleg az egész világon.
  • 1983-ban Karl Lagerfeld újra bemutatta a borítéktáskát a dupla fordított C zárral.
  • 2005-ben Lagerfeld újragondolta a 2.55 táskát, aminek a „Reissue” nevet adta.
  • 2011-ben piacra dobták a Boy táskát, ami Coco szerelméről, Boy Capelről kapta a nevét.

Forrás:
chanel.com

És el is értünk 2017 márciusához, ami egy újabb mérföldkő a Chanel életében. Lagerfeld megalkotta a „Gabrielle”-t, ami természetesen Coco eredeti nevét viseli.

Lagerfeld mindig is próbálta továbbvinni elődje szellemét. Chanel élete végéig azon munkálkodott, hogy felszabadítsa a nőket, hogy kényelmes, de sikkes ruhákat varázsoljon rájuk. Az új Gabrielle táskák is ezt a szabadságot testesítik meg: a hátizsákok, az állítható kézitáskák mind a nőknek szeretnének segíteni.

Forrás:
chanel.com

Ebbe a cuki hátizsákba azonnal beleszerettünk <3

Ajánlott cikkek